Vučićev ministar policije – dok u Karadžićevom maniru prijeti Bošnjacima, kući se slikava s poznatim kriminalcima

Vučićev ministar policije – dok u Karadžićevom maniru prijeti Bošnjacima, kući se slikava s poznatim kriminalcima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je jučer da Zakon (bivšeg) visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka nije donijet da bi se donijela istina o genocidu o Srebrenici, već da bi se spriječilo da Srbi govore istinu o Srebrenici.

“To je Inckova osveta, jer se sveti narodu koji ga nije volio, a nije ni on njih”, rekao je on za TV Prva.

Takođe je rekao da mogućnost hapšenja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog negiranja genocida “nije način da se sačuva mir u regionu”.

“Sad hoće da hapse Dodika ili svakog Srbina koji misli svojom glavom. Onda pravite od Bosne tamnicu naroda. Neće Bošnjaci zbog ovog zakona biti sretniji, on samo prijeti miru i njihovim životima”, skandalozna je poruka srbijanskog ministra.

-Ekstremistički ministar unutrašnjih poslova Srbije Vulin parafrazira ozloglašeni govor za genocid osuđenog Karadžića o “autoputu do pakla” sugerirajući da je novi bosanski zakon protiv genocida “prijetnja životima Bošnjaka”. Vučićev režim ima zaista nezasitnu krvožednost – komentarisao je politolog Jasmin Mujanović.

Vulin u međuvremenu štiti i optuženog zločinca Duška Kornjaču, koji živi i radi u Novom Sadu, a na pozive o izručenju bjegunca poručuje bosanskim zvaničnicima kako bi oni trebali izručiti Nasera Orića. Podsjećamo, komandant ARBiH Naser Orić oslobođen je optužbi za ratne zločine u procesima pred domaćim i međunarodnim sudovima!

Vulin potencira i priču o navodnom pokušaju ubistva Vučića u Potočarima i traži krivca u Bosni. Mada, po medijskim istupima policajaca iz Srbije – koji su ilegalno boravili u Srebrenici, riječ je o isceniranom događaju.

Srbijanski ministar Vulin redovno upada u žižu javnosti svojim ponašanjem i govorom. Pored šovinističkih i prijetećih izjava koje odašilje okolo, na unutrašnjem planu posljednjih dana aktuelne su njegove fotografije s osobama iz kriminalnog miljea.

Previous Karadžićevske prijetnje Bošnjacima Vučićevog ministra
Next Dani povratka „Divič 2021“: Dug prema povratnicima je dug prema domovini Bosni i Hercegovini

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Trnovu odata počast brutalno ubijenim Srebreničanima: Opominjati i ne zaboraviti

Članovi porodica žrtava genocida okupili su se danas na stratištu Godinjske Bare u Trnovu, mjestu na kojem su pripadnici zloglasne srbijanske jedinice “Škorpioni”, prije 26 godina, pucnjima u leđa ubili

NAŠI DANI

Komšić: Ako postoje ugovori između države i crkvi, zašto se to pravo uskraćuje Islamskoj zajednici

  Odbijanje zaključenja Ugovora između Islamske zajednice BiH i države Bosne i Hercegovine od strane dva člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i Mladena Ivanića, predsjednik DF-a Željko Komšić ocijenio je

NAŠI DANI

SABNOR BiH Schmidtu: Može li se trg u Njemačkoj zvati po Hitleru?

Savez antifašista i boraca narodnoosolobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini reagirao na jučerašnje otkrivanje biste četničkom vođi Draži Mihailoviću. Savez antifašista i boraca narodnoosolobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR