Vučićev ministar policije – dok u Karadžićevom maniru prijeti Bošnjacima, kući se slikava s poznatim kriminalcima

Vučićev ministar policije – dok u Karadžićevom maniru prijeti Bošnjacima, kući se slikava s poznatim kriminalcima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je jučer da Zakon (bivšeg) visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka nije donijet da bi se donijela istina o genocidu o Srebrenici, već da bi se spriječilo da Srbi govore istinu o Srebrenici.

“To je Inckova osveta, jer se sveti narodu koji ga nije volio, a nije ni on njih”, rekao je on za TV Prva.

Takođe je rekao da mogućnost hapšenja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog negiranja genocida “nije način da se sačuva mir u regionu”.

“Sad hoće da hapse Dodika ili svakog Srbina koji misli svojom glavom. Onda pravite od Bosne tamnicu naroda. Neće Bošnjaci zbog ovog zakona biti sretniji, on samo prijeti miru i njihovim životima”, skandalozna je poruka srbijanskog ministra.

-Ekstremistički ministar unutrašnjih poslova Srbije Vulin parafrazira ozloglašeni govor za genocid osuđenog Karadžića o “autoputu do pakla” sugerirajući da je novi bosanski zakon protiv genocida “prijetnja životima Bošnjaka”. Vučićev režim ima zaista nezasitnu krvožednost – komentarisao je politolog Jasmin Mujanović.

Vulin u međuvremenu štiti i optuženog zločinca Duška Kornjaču, koji živi i radi u Novom Sadu, a na pozive o izručenju bjegunca poručuje bosanskim zvaničnicima kako bi oni trebali izručiti Nasera Orića. Podsjećamo, komandant ARBiH Naser Orić oslobođen je optužbi za ratne zločine u procesima pred domaćim i međunarodnim sudovima!

Vulin potencira i priču o navodnom pokušaju ubistva Vučića u Potočarima i traži krivca u Bosni. Mada, po medijskim istupima policajaca iz Srbije – koji su ilegalno boravili u Srebrenici, riječ je o isceniranom događaju.

Srbijanski ministar Vulin redovno upada u žižu javnosti svojim ponašanjem i govorom. Pored šovinističkih i prijetećih izjava koje odašilje okolo, na unutrašnjem planu posljednjih dana aktuelne su njegove fotografije s osobama iz kriminalnog miljea.

Previous Karadžićevske prijetnje Bošnjacima Vučićevog ministra
Next Dani povratka „Divič 2021“: Dug prema povratnicima je dug prema domovini Bosni i Hercegovini

You might also like

NAŠI DANI

CIK većinom glasova odlučio da je sporni glasački listić važeći, Dodik se žali

 Važeći je glasački listić koji je bio proglašen nevažećim protekle sedmice kod glasanja za izbor delegata iz Republike srpske u novi saziv Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. To

NAŠI DANI

Predavanje akademika Rusmira Mahmutćehajića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Javnim predavanjem akademika Rusmira Mahmutćehajića o temi „Budućnost države i politička odgovornost“, održanim 25. februara 2020. godine u svečanoj sali Rektorata, Univerzitet u Sarajevu je svečano obilježio 1. mart –

NAŠI DANI

Bihać: Održan 17. Memorijal “Alija Izetbegović”. Srbijanac pobjednik glavne trke

Na hipodromu Bakšaiške krajem augusta je održan 17. Memorijal – konjičke trke “Alija Izetbegović” u čast prvog predsjednika Bosne i Hercegovine. Okupilo se 50 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije