Whistler kup u Montrealu: Elvedina Muzaferija u Bosnu i Hercegovinu donosi dvije medalje

Završnog dana Whistler kupa u Montrealu u ženskom slalomu do 16 godina koji je održan u nedjelju, bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je bronzanu medalju sa vremenom 1:23,91, piše bh. novinska agencija Patria.

U subotu se Muzaferija okitila srebrom, pa u BiH dolazi sa dva odličja.

Na prvom mjestu sa dvije zlatne medalje je Nikola Bubakova iz Češke koja je slalom završila sa 1:22,95, dok je Catherine Dufresne iz Kanade osvojila srebro završivši spust za 1:23,88, a u subotu je završila na trećem mjestu.

Na konačnom poretku Norveška je na prvom mjestu, na drugom mjestu Kanada i Japan na trećem.

Na Whistler kupu učestvovalo je 400 sportista iz 25 zemalja.

Previous Učenici na ekskurzije odlaze u druge zemlje, a Bosnu i Hercegovinu uopće ne poznaju
Next Grad Boise u SAD-u 9. maj proglasio Danom bosanske baštine

You might also like

SPORT

Sarajevo Basket Meeting: Kako se budila košarka na olimpijskoj ljepotici

Vijugavom cestom klizite kroz zelenkasti ambijent Bjelašnice. Idilični krajolik olimpijske ljepotice, pomislit ćete, savršeno je mjesto za odmor, za potpuni restart mozga. Međutim, ovih dana pronaći ćete tu, u njedrima

SPORT

Pezer prvi na atletskom mitingu u Švedskoj

  U švedskom gradu Ljungby, danas 17. augusta, održan je međunarodni Atletski miting na kojem je učestvovao Mesud Pezer. Naš najbolji bacač kugle je bacio hitac na dužinu od 20,76m.

SPORT

Velika podrška za Zmajeve na današnjem treningu

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Butmiru odradili trening koji je privukao veliki broj ljubitelja fudbala i naše reprezentacije. Navijači su tokom čitavog treninga pružali podršku Zmajevima, selektoru