Zabrana ulaska bivšem komandantu Žandamerije Srbije još jedan sjajan potez državnih institucija

Zabrana ulaska bivšem komandantu Žandamerije Srbije još jedan sjajan potez državnih institucija

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, smatra da je zabrana ulaska bivšem komandantu Žandamerije Srbije Bratislavu Dikiću još jedan sjajan potez državnih institucija BiH.

„Što više napadaju državu Bosnu i Hercegovinu, čini mi se da sve više pokazujemo da naše državne institucije izvrsno funkcionišu. Danas je zabranjen ulazak u BiH bivšem komadantu Žandarmerije Srbije Bratislavu Dikiću.

Dikić je osuđen na osam godina zatvora pred Višim sudom u Podgorici za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine. Nema sumnje da je Bratislav Dikić poslan po nečijem nalogu da u BiH pravi slične probleme kao u Crnoj Gori i da dodatno komplikuje situaciju u našoj državi.

Ovim putem želim da čestitam inspektorima OSA-e, Graničnoj policiji i Službi za poslove sa strancima BiH koji su učestvovali u praćenju, razotkrivanju i vraćanju sa naše državne granice presuđenog kriminalca. Svi oni koji misle i izjavljuju da nema granice na Drini danas su se ponovo razočarali i uvjerili da državne institucije BiH koje brinu o sigurnosti naših granica funkcionišu u punom kapacitetu. Jednostavno, bravo momci vi ste ponos naše države“, naveo je Helez.

Previous Ambasada SAD-a dva dana zaredom proziva HDZ
Next Akrobat, kompanija koja se bavi proizvodnjom trampolina otvara proizvodni pogon u Bužimu

You might also like

NAŠI DANI

Dino i Tito kartel! Mirza G. bi mogao biti izručen Bosni -‘Nedovoljno dokaza da će dobiti nepravedno suđenje’

Mirza G. bi mogao biti izručen Bosni i Hercegovini: ‘Nedovoljno dokaza da će dobiti nepravedno suđenje’, kaže sud, prenosi danas (četvrtak) holandski nrc.U Bredi, sud smatra da je dozvoljeno da

NAŠI DANI

Više od milion potpisa za izbacivanje senatora Frasera Anninga iz parlamenta Australije

  Više od milion ljudi potpisalo je peticiju za izbacivanje senatora Frasera Anninga iz parlamenta Australije zbog njegovih izjava o dvostrukom terorističkom napadu u džamijama na Novom Zelandu, javlja AA.

NAŠI DANI

Grebak je bio spas izgladnjelom stanovništvu i ranjenicima tokom opsade Goražda

Ovih dana obilježena je godišnjica uspostavljanja Puta spasa preko Grepka O uspostavi koridora spasa prema prijevoju Grebak, te njegovom značaju u sudbonosnim danima odbrane od agresora govorili su ministar za boračka