Zasijmo obradive površine naše plodne bosanske zemlje

Zasijmo obradive površine naše plodne bosanske zemlje

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u subotu 11. aprila 2020. godine posjetio je medžlise Islamske zajednice Bijeljina i Janja. Tom prilikom Muftija je razgovarao sa glavnim imamima i predsjednicima Izvršnih odbora o njihovom radu i organizaciji vjerskog života u ovim prilikama, posebno se interesirajući za život Bošnjaka na ovome području u doba vanrednog stanja.

Istog dana upriličen je i obilazak vakufskih parcela medžlisa Bijeljina i Janja, na kojima su zasijani pšenica i ječam, a u toku je i proljetna sjetva krompira, kukuruza i drugih kultura.

Muftija je pohvalio dugogodišnje pažljivo planiranje, ulaganja i vrijedan rad na unaprjeđenju velikih površina vakufskih parcela najodgovornijih ljudi ovih medžlisa i njihovih džematlija. Rezultati tih napora svake godine su vidljivi u vrijeme ubiranja plodova sa ovih usjeva.

Muftija je još jednom podsjetio na poruku reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, kako najodgovornijim ljudima unutar Islamske zajednice, tako i svim građanima, da se ove godine zasije što više obradivih površina, a opredjeljenje je Islamske zajednice da podrži takve napore.

– Iako je naša najveća briga tokom pandemije zdravlje ljudi, valja brinuti i o danima koji su pred nama i u kojima ćemo se radovati dobroj žetvi ako su naše oranice obrađene i zasijane. Jedan od najvećih potencijala naše domovine je ova plodna bosanska zemlja. Stotine duluma zasijanih vakufskih parcela u Bijeljini i Janji primjer su svima nama kako odgovorno brinuti o zemlji koja nam je od naših predaka u amanet ostavljena, kazao je muftija Fazlović, te je pozvao džematlije da zasiju svoje njive jer i na taj način jačamo naše porodice, Zajednicu i državu.

Izvor: muftijstvotz.ba

Previous Bosansko bogumilstvo (Nastavak 6.)
Next Mahmutbegović: Sve paušale i naknade smanjiti na 1 KM, ograničiti plaće rukovodilaca!

You might also like

NAŠI DANI

Sastanak generalpukovnika Senada Mašovića sa komadantom NATO Štaba Sarajevo brigadnim generalom William Edwardsom

Generalpukovnik Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sastao se danas sa komandantom NATO Štaba Sarajevo, brigadnim generalom William Edwardsom. Na sastanku je razgovarano o trenutnim aktivnostima

NAŠI DANI

Obilježena 26. godišnjica zločina nad bošnjačkim civilima u Srebrenici

U Srebrenici je danas obilježena 26. godišnjica zločina nad bošnjačkim civilima. Ispred igrališta osnovne i srednje škole u Srebrenici počast nevino ubijenim žrtvama 12. aprila 1993. godine odali su preživjele

NAŠI DANI

Bećirović Dodiku: Neuništiva država Bosna i Hercegovina nije propala; propao je pokušaj da se civilizuje BH. entitet RS

-Sinoć je u Dnevniku D FTV-a politički ekstremista Milorad Dodik ponovio drsku i perfidnu tezu da je Bosna i Hercegovina „propala država“. Domaći bh. političari su opet ostali „politički nijemi“