Završen grandiozni projekat: Sarajevska zaobilaznica iz ptičije perspektive

Završeni su radovi na LOT-u 2A Sarajevske zaobilaznice. Investitor ovog projekta bilo je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH, a kompletan objekat nalazi se na teritoriji općine Novi Grad Sarajevo.

Svečano puštanje u promet ove saobraćajnice bit će uprilično 24. novembra u 11 sati, a u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine (25. novembar).

Pored dijela Sarajevske zaobilaznice koji će biti otvoren u utorak, u punom jeku su i pripreme za izgradnju posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice – LOT-a 2C, koji će kružni tok u Briješću spajati sa ulicom Safeta Zajke.

Općina Novi Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo osigurat će sredstva za eksproprijaciju zemljišta (oko 4,2 miliona KM) dok će investitor izgradnje, koja će koštati oko 12 miliona KM biti J.P. Ceste Federacije BiH.

Očekuje se da radovi na izgradnji Lot-a 2C započnu u martu ili aprilu 2016. godine.

Pogledajte video i saznajte kako iz zraka izgleda impozantna saobraćajnica vrijedna 70 miliona KM, koja spaja glavni grad sa autoputem na koridoru 5C.

Izvor: oslobođenje.ba

 

Previous Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće
Next Narodna pjesma Plava: Nacionalni ponos iskazan u pjesmi

You might also like

NAŠI DANI

Novi tramvaji pristižu u Sarajevo

Sarajevo je u posljednjih mjesec dana dobilo dva nova tramvaja, od ranije naručenih 15. Drugi od 15 tramvaja je stigao ovih dana, a isporuka svih 15 se očekuje do ljeta.

HISTORIJA

Građani zadovoljni postavljanjem spomenika znamenitom bosanskom kralju, preporučuju podizanje spomenika Kulinu banu

U Sarajevu je postavljen spomenik jednom od najznačajnijih srednjovjekovnih vladara Bosne – kralju Tvrtku I Kotromaniću. U proteklom periodu bilo je određenih problema oko pronalaska prave lokacije za postavljanje spomenika,

NAŠI DANI

Reakcija IZBiH na skandalozno saopćenje udruženja građana „Hrvatski narodni sabor“

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je, preko Ureda za odnose sa javnošću, reagovala na saopćenje udruženja građana „Hrvatski narodni sabor“ kojim se teroristički napadi u Francuskoj pokušavaju povezati sa