Završetak rekonstrukcije platoa Skenderije u narednim danima

Završetak rekonstrukcije platoa Skenderije u narednim danima

Finalizacijom radova na stepeništima narednih će dana biti ozvaničen završetak obnove platoa Skenderije u Sarajevu, čija je realizacija počela krajem jula – potvrdio je Feni direktor Centra Skenderija Amer Kapo.

Podsjetio je da je rekonstrukcija platoa obuhvatila mijenjanje hidroizolacije te uklanjanje dotrajalih crvenih ploča i postavljanje sivih, kao i radove na stepenicama i završno uređenje platoa.

– Ploče koje će krasiti ovaj trg izrađene su od najkvalitetnijih materijala i najotpornije su na padavine i visoke temperature. U slučaju oštećenja moći ćemo zamijeniti ploče, što ranije nije bio slučaj – naglasio je Kapo.

Sredstva za sanaciju platoa osigurala je Vlada Kantona Sarajevo putem Razvojne banke od 904.000 KM.

Previous Neostvareni naum kralja Tvrtka - osvajanje Zadra
Next Prijetnja hrvatske predsejdnice je „historijski odjeknula“ jer je neobično podsjećala na Tuđmanov i Bobanov višegodišnji teror nad civilima Bosne i Hercegovine

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Prvi čovjek tužilaštva u predmetu ‘Prlić i ostali’: Bit će potvrđen udruženi zločinački poduhvat i agresija Hrvatske

Kenneth Scott je bio glavni tužitelj u predmetu „Prlić i ostali“. On smatra da će drugostepena presuda potvrditi udruženi zločinački poduhvat i sudjelovanje Hrvatske u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

NAŠI DANI

U Sarajevu održana promocija knjige “Majka Hatidža”, autorice Esnefe Smajlović-Muhić

U Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić u Sarajevu u ponedjeljak je upriličena promocija knjige “Majka Hatidža”, autorice Esnefe Smajlović-Muhić, javlja AA. O knjizi su govorili direktor Bošnjačkog instituta Faris

OTPOR BOSNE

Heroj Safet Zajko je sa svojim saborcima uspio da obezbijedi budućnost za svoje unuke i sve nas

Heroj odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine Safet Zajko poginuo je 17.6.1993. godine u operacijama izviđanja na lokalitetu Mijatovića Kosa. Dvadesetosma godišnjica od njegove smrti obilježena je uz vojne počasti 2.