Zbog govora mržnje i prozivanja na nacionalnoj osnovi – obrisan Instagram profil zabavljačice iz Srbije

Zbog govora mržnje i prozivanja na nacionalnoj osnovi – obrisan Instagram profil zabavljačice iz Srbije

Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj profil redovno koristila kako bi objavljivala slike, u poslednje vreme sve češće govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na Tviteru / X-u, piše Nova.rs.

Brisanje njenog naloga dogodilo se nakon što je tokom posljednja dva dana neprestano imala izlive govora mržnje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prema građanima Crne Gore. Negirala je suverenitet te države, vrijeđala državljane Crne Gore, nazivala ih ekstremistima i prijetnjom po Srbe i Srbiju, a za kraj, tražila je i svojim pratiocima da prekinu da ljetuju u Crnoj Gori.

Ovakvi ispadi samo su kruna njenog prethodnog rada. Tokom protekle dvije godine komentarisala je i da su nepodobni novinari oni koji ne pristaju da bjesomučno hvale Srpsku naprednu stranku – „izdajnici“, prebrojavala je krvna zrna političarima i političarkama, pa je tako na primjer govorila da Marinika Tepić ne smije da se bavi politikom u Srbiji jer joj je djevojačko prezime Čobanu.

U odgovorima, uglavnom državljani Crne Gore, navode da nisu botovi već da su oni pravi ljudi, imenom i prezimenom, koji su odlučili da prijave njen profil.

Prethodno joj je otkazan nastup u jednom hotelu u Podgorici.

Karleuša nije vrijeđala samo Crnogorce. Ničim izazvana iznosila je uvrede i historijske mitove na račun Bošnjaka, Albanaca i Hrvata.

Njen izljev mržnje krenuo je nakon medijskih izvještaja da će i Crna Gora podržati UN rezoluciju o genocidu Srebrenici.

Dotična je svojevremeno javno govorila protiv režima u Beogradu, da bi se kasnije priklonila desničarskoj politici, što nije rijetka transformacija javnih ličnosti u bosanskom susjedstvu.

Karleuša je u našoj javnosti poznata i po tome što je dovođena u vezu s bivšim bosanskim reprezentativcem, Ognjenom Vranješom.

Previous BPK Goražde obilježava 32. godišnjicu herojskih dana otpora agresiji
Next Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

You might also like

NAŠI DANI

Srbijanski mediji – ‘Đoković vanzemaljac, zato posjećuje piramide’

Novinarstvo u Srbiji, mnogi će konstatovati, daleko je od bilo kakvih uzusa. Pored režimske propagande, medijske naslove iz dana u dan pune isforsirane vijesti iz crne hronike, kao i banalnosti

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Lideri srbijanske opozicije: Janković, Jovanović i Čanak dolaze na obilježavanje genocida u Srebrenici

‘Rat u Bosni i Hercegovini, kao jezgru Miloševićevog velikodržavnog projekta, rezultirao je time da je Srbija osuđena pred stalnim Međunarodnim sudom zbog nesprečavanja i nekažnjavanja genocida.’  Lider Pokreta slobodnih građana

NAŠI DANI

Sarajlić podnio ostavku na funkcije u stranci!

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik Kadrovske komisije te stranke Asim Sarajlić podnio je još jučer (nedjelja) ostavku na obje funkcije. O ostavci bi se trebalo raspravljati na sjednici