Zeleni raj u Bosanskoj Krupi: U centru grada uređeno izletište i šetalište (FOTO)

Zeleni raj u Bosanskoj Krupi: U centru grada uređeno izletište i šetalište (FOTO)

Poznata po svojim bajkovitim prirodnim ljepotama koje su zaista jedinstvene na području Bosne i Hercegovine, Bosanska Krupa je od 2015. godine bogatija za prelijepo izletište i šetalište koje se nalazi u samom centru grada.

Zeleni otoci jesu osam ada povezanih drvenim mostovima na kojima se nalaze razni sadržaji poput dječijeg igrališta, teretane na otvorenom i odbojkaškog igrališta, ali su i prostor za relaksaciju, šetanje i odmaranje, javlja Anadolu Agency (AA).

Projekt “Zeleni otoci” je rezultat uspješnog partnerstva između općine Bosanska Krupa, Centra za promociju lokalnog razvoja (PLOD Centar), Grada Bihaća i Zadarske županije, kojeg je finansirala Evropska unija u sklopu IPA programa za prekograničnu saradnju Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013. godine.

Na malim adama u Bosanskoj Krupi kroz projektne aktivnosti izgrađeni su novi i rekonstruisati postojeći drveni mostovi, izgrađene pješačke staze i sanitarne grupe, uređeno postojeće dječije igralište i dopunjeno novim mobilijarom, instalirana rasvjeta, postavljene klupe, korpe za otpatke i informativne table.

-Uspješnim završetkom ovog projekta, kojeg podržava EU na području općine Bosanska Krupa će se doprinijeti podizanju kvalitete života kroz revitalizaciju i zaštitu okoliša, te promovisati ovo područje kao atraktivna turistička destinacija. U budućnosti planiramo izgraditi još dva mosta i dodati nove sadržaje već postojećim – navodi Esma Hergić, koordinatorica projekta za BiH, u ime općine Bosanska Krupa.

(Faktor.ba/mb)

Previous Mario Vrančić: Ljiljani u srcu, a sada i na grudima
Next Karahasan: Činjenica je da je Bosna opstala zahvaljujući kulturi

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sandžak: Čedovske Banjice kod Sjenice su neiskorišteni dar prirode

Desetak izvora tople vode u dolini Čedova, sela koje je od Sjenice udaljeno svega dva kilometra, gotovo da su najočitiji primjer da je taj dio Srbije bogat mogućnostima za razvoj

BH RAZGLEDNICA

Bosna i Hercegovina prva u regiji i među deset najbogatijih zemalja Evrope s pitkom vodom

Bosna i Hercegovina s više od 9200 kubnih metara vode po glavi stanovnika najbogatija je zemlja pitkom vodom u regiji i među deset najbogatijih zemalja u Evropi. Međutim zbog klimatskih

TURIZAM

𝐒𝐮𝐭𝐫𝐚 𝐩𝐨𝐜̌𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐝𝐧𝐞𝐯𝐧𝐨 𝐬𝐤𝐢𝐣𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐮 𝐎𝐂 𝐁𝐣𝐞𝐥𝐚𝐬̌𝐧𝐢𝐜𝐚

Nakon što je 30. novembra počelo noćno skijanje, na sarajevskoj Olimpijskoj ljepotici Bjelašnici od sutra počinje i dnevno skijanje. U funkciji će biti staza 1 (Olimpijski spust) i staza 3