Zeleni raj u Bosanskoj Krupi: U centru grada uređeno izletište i šetalište (FOTO)

Zeleni raj u Bosanskoj Krupi: U centru grada uređeno izletište i šetalište (FOTO)

Poznata po svojim bajkovitim prirodnim ljepotama koje su zaista jedinstvene na području Bosne i Hercegovine, Bosanska Krupa je od 2015. godine bogatija za prelijepo izletište i šetalište koje se nalazi u samom centru grada.

Zeleni otoci jesu osam ada povezanih drvenim mostovima na kojima se nalaze razni sadržaji poput dječijeg igrališta, teretane na otvorenom i odbojkaškog igrališta, ali su i prostor za relaksaciju, šetanje i odmaranje, javlja Anadolu Agency (AA).

Projekt “Zeleni otoci” je rezultat uspješnog partnerstva između općine Bosanska Krupa, Centra za promociju lokalnog razvoja (PLOD Centar), Grada Bihaća i Zadarske županije, kojeg je finansirala Evropska unija u sklopu IPA programa za prekograničnu saradnju Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013. godine.

Na malim adama u Bosanskoj Krupi kroz projektne aktivnosti izgrađeni su novi i rekonstruisati postojeći drveni mostovi, izgrađene pješačke staze i sanitarne grupe, uređeno postojeće dječije igralište i dopunjeno novim mobilijarom, instalirana rasvjeta, postavljene klupe, korpe za otpatke i informativne table.

-Uspješnim završetkom ovog projekta, kojeg podržava EU na području općine Bosanska Krupa će se doprinijeti podizanju kvalitete života kroz revitalizaciju i zaštitu okoliša, te promovisati ovo područje kao atraktivna turistička destinacija. U budućnosti planiramo izgraditi još dva mosta i dodati nove sadržaje već postojećim – navodi Esma Hergić, koordinatorica projekta za BiH, u ime općine Bosanska Krupa.

(Faktor.ba/mb)

Previous Mario Vrančić: Ljiljani u srcu, a sada i na grudima
Next Karahasan: Činjenica je da je Bosna opstala zahvaljujući kulturi

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Vrelo Bosne, Bijambare, Trebević i Skakavac: Rekordna posjećenost zaštićenih područja KS (Foto)

U okviru Kantonalne javne ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo su Trebević, Skakavac, Vrelo Bosne i Bijambare, a upravo ti dijelovi Kantona bilježe rekordnu posjećenost u prošloj godini. U

NAŠI DANI

Tuzla: Svečano otvoren novoizgrađeni dio Trga slobode

U Tuzli je danas održana svečanost u povodu obilježavanja završetka radova na rekonstrukciji i proširenju Trga slobode u Tuzli, pišu Tuzlarije. Tako je najveći trg u Bosni i Hercegovini danas

BH RAZGLEDNICA

Mostar spreman za 451. tradicionalne skokove, grad prepun domaćih i stranih turista

U Mostaru je sve spremno za 451. tradicionalne visinske skokove sa Starog mosta, a stara gradska jezgra od ranih jutarnjih sati je preplavljena domaćim i stranim turistima koji dolaze kako