Željko Komšić će se ponovo kandidovati za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine

Željko Komšić će se ponovo kandidovati za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić potvrdio je da će se ponovo kandidovati za funkciju koju trenutno obavlja.


Komšić je time najavio borbu za svoj četvrti mandat u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.


“Hoću, bit ću kandidat, moram. Moram ići dalje, ne mogu stati. Šta bih uradio kada bih stao i rekao ne mogu dalje? Ili si gore ili dole u toj političkoj borbi. Moraš se boriti za ideju. Vidjet ćemo da li će još neko biti tu zajedno s nama, razgovaramo. Ne vjerujem da će biti neka jača stranka, ali još uvijek razgovaramo”, izjavio je Komšić gostujući na Face televiziji, prenosi Onasa.

Komšić je do sada tri puta izabran u Predsjedništvo BiH kao kandidat iz reda Hrvata zbog čega stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) odnosno HDZ-a insistiraju na izmjenama Izbornog zakona BiH tj. na “legitimnom predstavljanju”.


“Treći entitet je dalje dijeljenje ove zemlje. Ispunili smo svoje ciljeve: dobili smo akcioni plan za članstvo u NATO i zaustavili smo priču oko Izbornog zakona! Može Dodik pričati šta hoće, to je akcioni plan. Mislim da do izbora neće biti priče o izmjenama Izbornog zakona. Ne znam šta Čović priča i sa kim misli razgovarati. Plenković je pokušao dovesti Ursulu von der Leyen u Sarajevo i Mostar. Ona nije pristala na to, rekla je da u njenom kalendaru nema planova”, izjavio je.
Komšić je, između ostalog, kazao i da se Zagreb otvoreno miješa u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.
Također je rekao da nema ništa protiv da kandidat “Trojke” za člana Predsjedništva BiH bude Denis Bećirović (SDP) i da je važno da “uvijek bude 2:1 za BiH, a ne 2:1 protiv BiH” te dodao da “navija” za SDP ispred SDA.

Izvor: Agencije

Previous 'Ako se sami ne pobrinemo za njegovanje kulture sjećanja o genocidu u Srebrenici, niko drugi to za nas neće uraditi'
Next Osigurane stipendije za 331 studenta povratnika

You might also like

NAŠI DANI

Lorens Listo i Edi Fink pobjednici 450. skokova sa Starog mosta (Foto)

Lorens Listo  i Edi Fink, oba iz Mostara, pobjednici su 450. tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta, koji su danas, u organizaciji Kluba skakača u vodu „Mostari“, održani u Mostaru.

NAŠI DANI

Prlić: Dragi susjedi, fokusirajte se na svoje probleme, a Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru

  Lana Prlić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH reagovala je na raspravu o usvajanju Deklaracije o položaju Hrvata u BiH u

NAŠI DANI

Ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Švedske u posjeti Bosni i Hercegovini

Ministrica vanjskih poslova Kraljevine Švedske Ann Linde i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Mikael Damberg posjetit će danas Bosnu i Hercegovinu. Kako je najavljeno, delegacija će se sastati s članovima