Zenica će u naredne dvije sedmice biti sportsko srce Bosne i Hercegovine

Grad Zenica u naredne dvije sedmice bit će domaćin značajnih lokalnih ali i evropskih sportskih događaja koji će nekada industrijski grad pretvoriti u sportsko srce Bosne i Hercegovine.

U Zenici će sutra biti otvoren Međunarodni atletski miting, a u narednih petnaest dana bit će odigrano i Evropsko prvenstvo u ragbiju, kvalifikacione utakmice rukometnih i nogometnih Zmajeva, te brojne druge manifestacije od lokalnog značaja. Međutim, svi ovi događaji zbog svoje važnosti zahtjevaju i veliki angažman i odgovornost sa svih aspekata.

Sva ulaganja koja je općina, a sada već grad Zenica uložila proteklih godina, u naredne dvije sedmice će dobiti potvrdu da nisu bila uzaludna. U Gradskoj areni u Zenici naši rukometaši će odigrati kvalifikacionu utakmicu protiv Bjelorusije, dok će izabranici Mehmeda Baždarevića u hramu bh. nogometa Bilinom Polju odigrati kvalifikacioni susret protiv Izraela.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenice Feđa Jovanović je kazao da su sve pripreme za Međunarodni atletski miting završene.

“Sve pripreme vezane za organizaciju atletskog mitinga su završene, a u sklopu toga postavljena je tehnička oprema, iscrtane nove linije na atletskoj stazi i možemo reći da ćemo sa ponosom još jednom ugostiti atletičare iz 16 država svijeta. Nadam se da će naši takmičari ostvariti dobre rezultate kao i u proteklih desetak dana, ali vjerujem da mogu i bolje”, kazao je Jovanović te dodao da je ulaz na atletski miting besplatan”, izjavio je Jovanović.

On je još dodao kako će u Zenici narednog vikenda biti održano 7. Evropsko prvenstvo grupe C u ragbiju, koji ujedno predstavlja i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre “Rio 2016”, a na kojemu će nastupiti i naša bh. reprezentacija.

“Nakon osvajanja titule Regionalnog prvaka ekipe Čelika, ragbi je u Zenici dospio na visok nivo javnosti. Zbog toga vjerujem da će našu reprezentaciju koju sačinjavaju većinom igrači Čelika bodriti veliki broj naših sugrađana koji će im pružiti podršku u pokušaju da izbore plasman u viši rang takmičenja”, dodao je Jovanović.

Nakon organizacije ragbi prvenstva u Zenici će biti odigrana i rukometna utakmica BiH i Bjelorusije. Pripreme za taj meč traju već duže vremena, a okupljanje bh. rukometaša zakazano je za sutra do 12 sati.

“Nama je Rukometni savez ukazao čast da organizujemo ovu izuzetno bitnu utakmicu i stoga moramo sa svih aspekata pristupiti maksimalno ozbiljno. Vjerujem da će organizacija proteći i sa sigurnosnog i svakog drugog aspekta u najboljem redu. Mi ćemo učiniti sve da se oni osjećaju ugodno u našem gradu”, kazao je Jovanović te dodao da će utakmici prisustvovati i reprezentativci BiH te selektor Mehmed Baždarević.

Šlag na tortu svih sportskih događaja u Zenici u mjesecu junu predstavlja utakmica naših Zmajeva koja će biti odigrana 12. juna na Bilinom Polju. Jovanović je za kraj istakao da se nada da će svi događaji do tada biti privedeni kraju na najbolji način te da će svi naši sportisti ostvariti pobjede.

(klix.ba)

Previous Povratak giganta: Ditini proizvodi uskoro ponovo na tržištu
Next Milionske investicije: Šta drugi mogu naučiti od Kaknja i Goražda

You might also like

SPORT

Bošnjačko porijeklo: Fudbaler Tuluza, rođen u Holandiji, odabrao Bosnu!

Napadač Said Hamulić (22) ovih je dana napravio transfer iz poljske u fransusku ligu – ekipu Tuluza. Roman Skorupa, agent ovog fudbalera rođenog u Holandiji govorio je za poljske medije.

SPORT

Zmaj impresionirao mnoge: Wenger će formaciju Arsenala prilagoditi Kolašincu

Trener londonske ekipe na promjenu formacije odlučio se krajem prošle sezone, a nakon toga navijači su bili veoma zadovoljni, posebno pobjedom protiv Chelseaja u finalu FA cupa gdje je Arsenal

SPORT

Sarajevo pred gradski derbi: Euforija u šeheru

Nešto manje od 48 sati je ostalo do utakmice odluke. Tada će na travnjak našeg najvećeg stadiona izaći fudbaleri naša dva najpopularnija kluba u zemlji. Jedni nose bordo, a drugi