Zenica: Odigrana humanitarna utakmica za dječake Ajdina Žigonju i Vedada Hadžića

Zenica: Odigrana humanitarna utakmica za dječake Ajdina Žigonju i Vedada Hadžića

Gradska arena “Husejin Smajlović” u Zenici sinoć je bila mjesto održavanja humanitarne utakmice za oboljele dječake Ajdina Žigonju i Vedada Hadžića, a učešće u ovoj humanitarnoj utakmici uzeli su brojni bosanskohercegovački sportisti.

Humanitarnu utakmicu za devetogodišnjeg Ajdina Žigonju koji je rođen sa rascjepom kičmene moždine, te petogodišnjeg Vedada Hadžića kojem je nedavno odstranjen tumor na mozgu, ali njegovo zdravstveno stanje nije još optimalno, odigran je na icijativu Aldina Džidića, člana Sindikata profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine te novinara iz Zenice i Sarajeva.

Džidić se zahvalio svima koji su podržali ovu akciju.

“Prije svega, nama nije prvi ovakav meč. Ovo je već treći ovakav. Ovo su naši sugrađani. Ne daj Bože da nekome od nas ovakvo nešto zatreba, očekivali bi pomoć. Zato smo mi tu, da pomognemo i hvala svima koji su se odazvali, kupili ulaznice i pomogli akciju”, rekao je Džidić.

Fuad Muzurović rekao je kako je bitno odazvati se na ovakve akcije.

‘Kada su u pitanju ovakve utakmice, rado se odazivam i posebno zadovoljstvo mi je što sam u Zenici. Lijepe uspomene nosim iz ovog grada. Žao mi je što je potrebno da imamo ovakve akcije, ali mi je drago da su se ovi mladići odazvali za ovu humanu akciju jer želimo da pomognemo’, rekao je Muzurović.

Sinan Sinanović, sportski novinar, rekao je kako je sport pokazao da nema granica.

“Prvenstveno je zasluga Zenice, Zeničana, medija iz Zenice pa svih ostalih i sa zadovoljstvom smo prihvatili da učestvujemo u ovakvoj akciji. Rijetkost je da na ovakvom događaju okupite ovakve ekipe i svi smo tu da pokažemo da sport nema granica. Volio bih da je drugi povod, ali smo ipak okupili veliki broj ljudi, i cilj nam je svima da pomognemo”, rekao je Sinanović.

Elvir Bolić, bivši bh. reprezentativac rekao je kako je ovakvih akcija malo.

“Motiv je akcija koja je humanitarnog karaktera i drago mi je da sam tu večeras za Ajdina i Vedada. Mislim da bi trebalo ovakvih akcija više, a nadam se da će se ono zbog čega smo došli i ispuniti, a to je pomoć ovim dječacima. Drago mi je i da sam u svom gradu, sa ljudima sa kojima sam igrao i družio se”, rekao je Bolić.

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar nastupio je u selekciji “Humanih zvijezda”, iako sutra putuje u Južnu Afriku na pripreme koje će trajati mjesec dana.

“Drago mi je da sam jedan od ljudi koji mogu pomoći u ovakvim akcijama i rado se odazovem na ove akcije, a posebno kada se radi o mojim sugrađanima. Hvala svim ljudima koji su došli ovdje i podržali akciju i zaista mi je čast družiti se s našim bivšim reprezentativcima i ljudima koji su donosili radost u našu Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Tuka.

Za selekciju “Veterani NK Čelik” nastupili su Ismar Pojskić, Vitomir Paškalj, Izudin Kamberović, Zehrudin Kavazović, Nermin Šabić, Senad Brkić, Semir Sofić, Jasmin Džidić, Ajdin Mahmutović, Miodrag Tečić, Adnan Šarić, Anes Zukić, Sabahudin Bujak, Ismar Huskić, Đenan Bureković, Fenan Salčinović, Suad Zilić, Mersad Bureković, Hajrudin Kuduz.

Za selekciju “Humanih zvijezda” nastupili su Dino Hamzić, Nudžein Geca, Gradimir Crnogorac, Damir Hadžić, Aldin Džidić, Senad Repuh, Amel Tuka, Vlatko Glavaš, Darko Vojvodić, Alen Škoro, Elvir Bolić i drugi.

Prije samog početka, dječacima Ajdinu i Vedadu uručeni su pokloni, a za petogodišnjeg Vedada stigao je i potpisani dres Herthe bišveg reprezentativca Vedada Ibiševića

Susret je završen rezultatom 5:5, a ulaznice za ovu humanitarnu utakmicu koštale su 5 KM.

Izvor: Agencije

Previous Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca obilježilo 27 godina od osnivanja
Next Goraždani čuvaju sjećanja na "Put spasa"

You might also like

NAŠI DANI

GRAS dobio nove minibuse

KJKP GRAS obnovio je vozni park. Izvršena je primopredaja devet novih minibusa. Njihovim stavljanjem u funkciju umnogome će biti poboljšan prevoz putnika u padinskim dijelovima grada. Radi se o modernim

NAŠI DANI

Utvrđenim zakonom dječiji dodatak iznosit će 103 KM

Usvajanjem Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji Bosne i Hercegovine, djeca iz porodica slabijeg imovinskog stanja i socijalno ugroženih porodica, imaće pravo na dječiji dodatak u mjesečnom

NAŠI DANI

Kako je Srbija pogazila svoju antifašističku tradiciju

Piše: Tomislav Marković Da Aleksandar Vulin ne postoji, ne bi ga trebalo izmišljati. Iz prostog razloga što su pravila koja važe za fikciju znatno strožija od onih koja vladaju u