Zenica: Savjesni građani u akciji čišćenja obale rijeke Bosne

Zenica: Savjesni građani u akciji čišćenja obale rijeke Bosne

 

Grupa građana, koja je prošlog vikenda realizovala akciju čišćenja obale Bosne u blizini Drvenog mosta, u nedjelju su ponovo bili u akciji.

Očišćeno je skoro 100 metara obale, odnosno šetališta na Bilmišću, a prikupljeno je 48 vreća otpada. “Zbog ogromne količine smeća nismo uspjeli očistiti kompletnu obalu, ali našu akciju nastavit ćemo i narednih vikenda”, poručili su organizatori.

Također su zahvalili svim ljudima koji su podržali akciju čišćenja, kao i građanima koji su im prilazili uz riječi podrške, a neki od njih su im pripremili kafu i osvježavajuće napitke.

 

Izvor: zenicainfo

Previous Promet industrije Bosne i Hercegovine porastao za 10,1%
Next Mljekari iz Gradačca prenose iskustva izvoza u EU; kompanija 'MI99' primjer uspjeha

You might also like

NAŠI DANI

Duž Velikog parka se gradi „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“

Danas je u velikoj sali Općine Centar održana prezentacija idejnog projekta pod nazivom „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“. Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića arhitektonski Studio „ZEC“ je uradio idejni

NAŠI DANI

Prosječna neto plata u Bosni i Hercegovini u augustu viša za 3,5 posto

  Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u augustu ove godine iznosila je 888 KM i nominalno je viša za 3,5 posto u odnosu na august prošle

NAŠI DANI

Tragediju u Brčkom izazvao ugljenmonoksid, jedno dijete još u teškom stanju

Smrt svih šest osoba koje su jučer stradale u požaru u brčanskom naselju Suljagića Sokak nastupila je usljed trovanja ugljenmonoksidom. Potvrđeno je ovo za Federalnu televiziju iz Tužilaštva Brčko distrikta.