Zeničani održali skup podrške za domovinu Bosnu i Hercegovinu

Zeničani održali skup podrške za domovinu Bosnu i Hercegovinu

Nekoliko stotina građana Zenice okupilo se na današnjem “Skupu za domovinu Bosnu i Hercegovinu”, koji su na Trgu Alije Izetbegovića organizirale boračke i organizacije civilnog društva.

Uz poruku “Minut do dvanaest za mir i prosperitet u Bosni i Hercegovini”, skup je počeo himnom Bosne i Hercegovine.

-Skup ima za cilj da pozove građane Bosne i Hercegovine, da damo podršku domovini BiH u cilju spriječavanja ultranacionalističkih, fašističkih politika koje otvoreno rade na rušenju države BiH, a time i na rušenju mira, odnosno perspektivne i mirne budućnosti u Bosni i Hercegovini – poručio je predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

Naglasio je kako ovim skupom žele poslati poruku i “prijateljima i neprijateljima”, da građani BiH hoće mir.

-Oni kojima je stalo do mirne i perspektivne budućnosti, imaju obavezu da dignu svoj glas. Neće biti dovoljne reakcije međunarodnih faktora – naglasio je Aganović.

Pozdravljaju i sankcije Sjedinjenih Američkih Država, a očekuju i da će Evropa, kako je rečeno, uraditi svoj dio posla.

Predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljani” Zenica Alija Redžić istakao je Tužilaštvo BiH mora da radi posao za koji su plaćeni, da štite i čuvaju integritet, suverenitet i ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Pozvao je međunarodne faktore, države kreatore Dejtonskog mirovnog sporazuma, da se angažiraju na zaštiti i potpunoj implementaciji tog dokumenta.

Također, najavljena je mogućnost organiziranja sličnog skupa već 1. marta u Sarajevu, zajedno sa ostalim organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije

Previous Protesti pred ambasadom Srbije 09.01.2022.
Next KS: Odata počast poginulim pripadnicima Armije RBiH pravoslavne vjeroispovijesti

You might also like

NAŠI DANI

Džaferović razgovarao sa šefovima država i vlada EU – Učinili smo danas sve što smo mogli

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je učestvovao na samitu EU – zapadni Balkan, ali je razgovarao i pojedinačno sa šefovima država i vlada članica EU, te zvaničnicima evropskih institucija,

NAŠI DANI

Aćimović: Dodik – Trojka = 8:0! Evropskim zemljama u interesu da u Bosni bude loše, da bi uzeli najbolje obučene kadrove

“Vlast ne dozvoljava da se stvari poprave. Tu ne govorim samo o domaćim, i brojnim evropskim zemljama u interesu je da u Bosni i Hercegovini i regiji bude loše, da

NAŠI DANI

U Grabovinama kod Čapljine prvi put nakon 30 godina odana počast logorašima

U kasarni Oružanih snaga BiH “Božan Šimović” u mjestu Grabovine kod Čapljine u organizaciji Udruženja logoraša Stolac prvi put nakon 30 godina odana je počast logorašima Stoca i Čapljine.