Zeničani održali skup podrške za domovinu Bosnu i Hercegovinu

Zeničani održali skup podrške za domovinu Bosnu i Hercegovinu

Nekoliko stotina građana Zenice okupilo se na današnjem “Skupu za domovinu Bosnu i Hercegovinu”, koji su na Trgu Alije Izetbegovića organizirale boračke i organizacije civilnog društva.

Uz poruku “Minut do dvanaest za mir i prosperitet u Bosni i Hercegovini”, skup je počeo himnom Bosne i Hercegovine.

-Skup ima za cilj da pozove građane Bosne i Hercegovine, da damo podršku domovini BiH u cilju spriječavanja ultranacionalističkih, fašističkih politika koje otvoreno rade na rušenju države BiH, a time i na rušenju mira, odnosno perspektivne i mirne budućnosti u Bosni i Hercegovini – poručio je predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

Naglasio je kako ovim skupom žele poslati poruku i “prijateljima i neprijateljima”, da građani BiH hoće mir.

-Oni kojima je stalo do mirne i perspektivne budućnosti, imaju obavezu da dignu svoj glas. Neće biti dovoljne reakcije međunarodnih faktora – naglasio je Aganović.

Pozdravljaju i sankcije Sjedinjenih Američkih Država, a očekuju i da će Evropa, kako je rečeno, uraditi svoj dio posla.

Predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljani” Zenica Alija Redžić istakao je Tužilaštvo BiH mora da radi posao za koji su plaćeni, da štite i čuvaju integritet, suverenitet i ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Pozvao je međunarodne faktore, države kreatore Dejtonskog mirovnog sporazuma, da se angažiraju na zaštiti i potpunoj implementaciji tog dokumenta.

Također, najavljena je mogućnost organiziranja sličnog skupa već 1. marta u Sarajevu, zajedno sa ostalim organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije

Previous Protesti pred ambasadom Srbije 09.01.2022.
Next KS: Odata počast poginulim pripadnicima Armije RBiH pravoslavne vjeroispovijesti

You might also like

NAŠI DANI

Oko šest i po hiljada učesnika na ‘Maršu mira’

Preživjeli, a sa njima još hiljade ljudi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i svijeta i jutros su, kao i prethodnih godina krenuli iz Nezuka, kod Sapne, na put do

MADE IN BOSNIA-387

‘BOSNA JE RUDNIK SREBRA I ZLATA’ – U Fojnici se reaktivira potraga za plemenitim rudama: Zalihe “teške” oko četiri tone zlata i šest tona srebra

Nakon skoro osamdeset godina od gašenja rudnika zlata i srebra u Bakovićima, zlatna groznica mogla bi opet zatresti ovo malo mjesto kod Fojnice otkrije li se istražnim radovima, koji počinju

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Presuda Ratku Mladiću donosi nove činjenice za reviziju

Do kraja sedmice pravni tim Bosne i Hercegovine na čelu sa Sakibom Softićem trebao bi uputiti zahtjev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde. Što će sadržavati bosanskohercegovački zahtjev za reviziju