Aerodrom Tuzla – planirano povećanje na prosječno pedeset letova sedmično

Aerodrom Tuzla – planirano povećanje na prosječno pedeset letova sedmično

Veći broja letova i završetak infrastrukturnih projekata su Plan poslovanja MAT-a

Vlada Tuzlanskog kantona je danas dala saglasnost na Plan poslovanja JP „Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o. za 2023. godinu. Uz najavljeno uvođenje trećeg baznog aviona kompanije Wizz air i uvođenjem dodatnih destinacija aviokompanija Wizz air i Ryan air, te povećanja čarter letova, Aerodrom Tuzla planira u 2023. godini opslužiti ukupno 600.000 putnika.

Tome u prilog govori i činjenica da je za 2023. godinu, prema redovima letenja (zimski i ljetni), planirano povećanje na prosječno pedeset letova sedmično. Osim navedenog u toku 2023. godine se planira završetak radova izgradnje atrija i sa završetkom tih radova kao i nadstrešnicom ispred dolaznog Gate-a upotpunit će se slika modernog međunarodnog aerodroma. Time će se unaprijediti prostor za prateće aerodromske sadržaje – trgovine, shopove i rent-a-car agencije, te će se urediti i vanjski prostor oko putničkog terminala i novoizgrađenog Atrijuma.

Planirani nastavak sa pripremom objekata i infrastrukture, na adekvatan način zadovoljit će potrebu za opslugom većeg broja putnika i prtljaga u narednom periodu te opslugom većeg broja aviona. Postojeći kapaciteti, uključujući i neophodnu aerodromsku opremu, dovoljni su za opslugu postojećeg obima saobraćaja, a svako daljnje povećanje obima saobraćaja zahtijeva povećanje svih neophodnih kapaciteta, navodi se u danas prihvaćenom Planu poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za 2023.godinu.

Previous Konjic nudi više - privlači mlade doktore i sa Tuzlanskog kantona
Next Nikšić - da ili ne izabrati i podržati potpredsjednika FBiH iz reda bošnjačkog naroda, koji dolazi iz SDA

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosna i Hercegovina – U prošloj godini izvoz povećan za 17,4 posto

  Bosna i Hercegovina je 2017. godine izvezla robe u vrijednosti  11,054 milijarde KM, što je više za 17,4 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je uvoz iznosio 18,134 milijarde KM, što je više za 12,2 posto nego 2016. godine.

Ekonomija/Biznis

Dr. Fil Randazzo: Ovdje imate puno talenta. Ovo je mjesto na kojem se može graditi kvalitetna budućnost

Dr. Fil Randazzo, naučnik svjetskog glasa i nekadašnji zamjenik direktora sektora za inovacije u „Bill & Melinda Gates“ Fondaciji, tokom boravka u glavnom gradu Bosni i Hercegovini Dr. Fil Randazzo,

Ekonomija/Biznis

Bingo shopping centar u Trebinju privukao hiljade kupaca

U petak 18. decembra u 14h otvoren je  još jedan Bingo centar u Trebinju, ovoga puta na 10 000m2 prodajnog prostora , te 10 000 m2 prostora za parking. 173.