Akova Group: U planu povećanje proizvodnje za 50% i nova zapošljavanja

Akova Group: U planu povećanje proizvodnje za 50% i nova zapošljavanja

 

Nakon što plan proširenja proizvodnih kapaciteta bude kompletiran, Akova group očekuje povećanje proizvodnje za dodatnih 50%, kao i nova zapošljavanja. Planovi su trenutno, u fazi realizacije, potvrđeno je za Poslovne novine.

Dobijanje dozvole za izvoz u zemlje Evropske unije, zahtijevalo je razvoj strategije za proširenje kapaciteta u proizvodnim segmentima, što je pomenutoj kompaniji otvorilo vrata tržišta na kojem živi oko 500 miliona stanovnika. Od četiri kompanije na nivou Bosne i Hercegovine koje su bile odabrane  da uopće pristupe proceduri dobijanja izvozne dozvole za zemlje Europske unije, dvije kompanije dolaze iz Akova Grupacije, a to su Mesna industrija Ovako i Brovis d.d.

„Najbitnije u ovom trenutku jeste da smo infrastrukturno prilagođeni, te da imamo kadrovski i tehnološki potencijal da u svakom momentu odgovorimo na zahtjeve tržišta EU. Dodatna ulaganja u proširenje kapaciteta će definitivno biti neophodna, i mi već sada radimo na tome. Spremni smo na ulaganja, proširenja naših kapaciteta kao i dodatna upošljavanja“, navode iz kompanije.

Bez obzira na sve turbulencije na tržištu, ova kompanije je ostala dosljedna tradiciji i kvalitetu što ju je dovelo do pozicije lidera mesoprerađivačke industrije u BiH. Uspjeh u poslovanju iziskuje stalan trud, ulaganje i modernizaciju proizvodnje, inovacije te komunikaciju sa potrošačima i ispunjavanje njihovih zahtjeva a ono na šta je kompanija fokusirana i u šta najviše ulaže jeste kvalitet kadrova i tehnologije sa jedne strane, te komunikacija sa potrošačima sa druge strane.

Naglašavaju da  u grupaciji vjeruju da inovacije mogu pomoći u izradi jače i konkurentnije organizacije te s tim u vezi konstantno rade na novim proizvodima, prilagođavaju se  tržištu i potrebama potrošača. Proizvodni portfolio čini preko 120 bar kodova za kojeg smatraju da je najširi portfolio u državi.

 „Kojom dinamikom će se pojavljivati noviteti u budućnosti diktirat će naši potrošači jer naša prvenstvena svrha je zadovoljavanje njihovih potreba“, naglasili su.

Također, svake godine kompanija organizuje veliku donatorsku akciju sa fokusom na socijano ugroženo stanovništvo te pružaju podršku kulturno – sportskim manifestacijama, pojedincima i projektima koji mogu biti od koristi za društvenu zajednicu.

Previous Stipendije Federalnog ministarstva dobila 402 studenta povratnika u RS (VIDEO)
Next SBF: Bosna i Hercegovina nije mnogo zadužena, šanse su u poljoprivredi, energetici i turizmu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosnalijek ostvario rekordnih 107 miliona KM prihoda na inozemnim tržištima

  Bosanskohercegovačka farmaceutska industrija bilježi dobre poslovne rezultate, a potvrda tome je podatak da je najveći domaći proizvođač Bosnalijek u 2017. godini ostvario prihode od prodaje u iznosu od 153

MADE IN BOSNIA-387

Vratio se iz Italije i pokrenuo mljekaru za preradu kozjeg mlijeka

  Odlazak u inostranstvo, prema njegovom mišljenju, nije rješenje, a proizvodi od kozjeg mlijeka su lijek, kojem se okreće sve više građana i Bosne i Hercegovine i Evropske unije Miroslav

Ekonomija/Biznis

Vogošćanska kompanija ‘Velvet Trade’ uvećala proizvodnju i zaposlila oko 20 novih radnika

Kada u slastičarni, restoranu ili pekari pojedete nešto slatko, velike su šanse da je barem jedan od sastojaka stigao iz kompanije Velvet Trade. Višnje, jabuke, kajsije, borovnice, maline i drugo