Alma Ras saradnjom s brendom Calida   osigurala radno mjesto za 100 uposlenika u narednih pet godina

Alma Ras saradnjom s brendom Calida osigurala radno mjesto za 100 uposlenika u narednih pet godina

Nova poslovna zgrada i ostvarena saradnja s Calidom, švicarskim brendom za donje rublje i spavaći program

Sinoć smo za svoje poslovne partnere i prijatelje priredili druženje u novoj poslovnoj zgradi, u Visokom. Gosti su uživali u spoju modernih i tradicionalnih zvukova uz izvođače kao što su Divanhana, DJ Kazumi, te u završnom plesnom performansu Maje Pirc, slovenske plesačice. Na zadovoljstvo svih upriličena je i revija kupaćih kostima, koju Alma Ras već drugu godinu u vlastitoj proizvodnji kreira i proizvodi. Ovo druženje bio je i idealan povod da se prisutnima objavi ostvarena saradnja s Calidom, švicarskim brendom za donje rublje i spavaći program. Potpisivanjem ugovora s ovim brendom osigurano je radno mjesto za 100 uposlenika, u narednih pet godina.

Nova poslovna zgrada moderan je nastavak na Alma Ras fabriku u ovom gradu, a koja će biti od koristi za sve uposlenike. Sadrži multifunkcionalne prostorije za rad, počevši od lounge, kancelarija, preko jedinstvenog i modernog prostora za revije, studija za snimanje, pa do posebnih prostorija za neometani rad. Ono na što su posebno ponosni jeste njihov ARcademy edukacijski centar, koji je osnovan 2020. godine, a koji je sad dobio inovativnije i ugodnije prostorije. Ovdje će se uz razmjenu znanja između uposlenika, slušati i iskustva regionalnih i svjetskih stručnjaka.

Želimo da naši uposlenici uče i rastu zajedno s nama

“Upravo ovim novim prostorijama i posebnim pristupom u izgradnji, pomjeramo granice odnosno postavljamo nove standarde u fashionu, marketingu i generalno u tekstilnoj industriji i šire. Otvaranjem ove poslovne zgrade želimo da ponudimo potpuno novo okruženje i učinimo našu industriju atraktivnijom i zanimljivom za nove generacije koje dolaze. Također, ovaj prostor želimo da damo na korištenje i drugim zainteresovanim građanima, udruženjima i partnerima, a prije svega učenicima i studentima, kako bi svoje znanje oblikovali prema stvarnim potrebama tržišta koristeći najbolje prakse. Zanimljivi i kreativni projekti, iskustvo rada s najvećim kompanijama u industriji širom Evrope i svijeta, uz individualni pristup je vjerujem dovoljan motiv za rad u kompaniji Alma Ras. Postižući očekivanja naših klijenata i kupaca, otvaramo za naše tržište i nova veoma zanimljiva zanimanja, te tako pružamo priliku kako našim postojećim uposlenicima, tako i svima koji žele da uče i rastu zajedno s nama”, riječi su Rasima Memagića, generalnog direktora ove savremene tekstilne kompanije.

Emotivno obraćanje vlasnika kompanije: Uposlenici su pokretači svih ovih promjena

“Sa svojom porodicom i uposlenicima uspio sam napraviti ovo čemu se večeras divimo. Ipak, nije bilo sve tako lako da se dođe do ovog cilja. To je cilj jedne generacije i ovo će biti šansa mladim ljudima da pokažu koliko mogu i da naprave novi iskorak kompanije Alma Ras koja zaslužuje da bude u evropskom i svjetskom vrhu. Mislim da idemo ka tom putu”, ovim riječima obratio se Đemal Memagić, vlasnik i osnivač kompanije.

“Vrlo je važno kad znate da svoj biznis imate kome ostaviti. Ja imam veliki tim na čelu sa Rasimom i uvijek im govorim da paze i čuvaju radnika jer oni su ti koji su pokretači svega ovoga. Ako ne bude njih, nema ni nas”, rekao je g. Đemal.

O arhitekturi

Maja Nurkić, arhitektica koja je radila projekat zgrade zahvalila se kompaniji Alma Ras što su imali povjerenje, strpljenje i razumijevanje za sve njene ideje. “Lijepo je kada klijent da tu slobodu arhitekti i dizajneru. Ovo nije obična upravna zgrada, ovo je multifunkcionalni prostor gdje će se između ostalog odvijati edukacije i vrlo je važno što Alma Ras daje tu mogućnost onima koji žele da znanje stiču u ovakvom prostoru, poručila je Maja – saopćili su iz ove domaće kompanije.

Previous Protesti u Sarajevu: Građani iskazali nezadovoljstvo neradom vlasti u Bosni i Hercegovini
Next Razmjena iskustava izviđačkih jedinica OS BiH i OS SAD

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kompanija iz Zenice na Dan nezavisnosti uposlila preko stotinu mladih osoba!

  Kompanija “AE Sigurnost” Zenica simbolično, na Dan nezavisnosti domovine Bosne i Hercegovine, otvara nova radna mjesta i zapošljava mlade ljude u cijeloj Bosni i Hercegovini.  – Nova zapošljavanja i

MADE IN BOSNIA-387

‘Smilelove’, domaći brend eko tekstilne proizvodnje – bosanska tradicija i baština utkana u dizajn proizvoda

Kompanija Smilelove iz Sarajeva je pokrenula proizvodnju prvih bosanskohercegovačkih ekološki prihvatljivih tekstilnih proizvoda. Pod brendom Smilelove možete pronaći odjevne predmeti za žene, nježne kolekcije i igračke za bebe, te predmete za uređenje unutrašnjeg prostora.

Ekonomija/Biznis

Ekspanzija domaćih trgovinskih lanaca: Iza sedam od 10 najvećih u Bosni i Hercegovini stoji domaći kapital

  Vodeći evropski magazin za maloprodaju, European Supermarket Magazine (ESM), objavio je novi tekst o Bosni i Hercegovini, u kojem se konstatuje velika ekspanzija domaćih trgovinskih lanaca. Magazin se najprije poziva na