AlmaDerm: Kozmetika iz Kladnja spremna za Dubai

AlmaDerm: Kozmetika iz Kladnja spremna za Dubai

 

Alma Čamdžić, vlasnica obrta AlmaDerm, posljednjih nekoliko sedmica užurbano priprema proizvode za izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate. Svake godine provodi nekoliko mjeseci u Dubaiju, te je jedna od prvih malih porodičnih obrta iz Bosne i Hercegovine koja je uspjela osigurati prostor za prodaju kozmetičkih preparata, krema i sapuna na tržištu Bliskog Istoka.

“Učestvujemo u Global Village okupljanju, koji kreće od 30. oktobra i traje šest mjeseci. Riječ je o jednom od najvećih događaja za turizam i zabavu u tom dijelu svijeta, i predstavlja izuzetnu šansu za prodaju i promociju naših proizvoda”, objašnjava nam Alma.

AlmaDerm je počela sa proizvodnjom sapuna kao mala porodična kompanija, a danas već ima stalnu prodaju u nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine. Proizvodnja raste iz dana u dan, a izazov je odgovoriti na sve zahtjeve tržišta.

“Imamo prodaju naših proizvoda u Sarajevo City Centru i u dvije radnje na Baščaršiji. Radimo i po dvadeset sati dnevno kada je potrebno ispoštovati rokove. Imali smo odličnu saradnju sa USAID/Sweden FARMA II Projektom kroz nabavku opreme, što nam je olakšalo rad i zaokružilo našu proizvodnju. Sada imamo šansu da razmišljamo i o povećanju radne snage. Ali poduzetnicima nije lahko, velike su obaveze pred vama kada želite ići u razvoj i investicije”, dodaje Alma.

“Na našem tržištu se polako etabliramo kao brend kojiem kupci vjeruju. Ipak, potreban je veliki napor i odricanje kako bismo osigurali cijenu koja je pristupačna našim standardima. Nabavka kvalitetne ambalaže i sirovina, kreiranje dobre recepture, osiguranje prostora za prodaju, sve su to stvari koje svakodnevno traže da uložite novac. No, mi idemo dalje i pravimo rezultate. Meni je na početku bilo teško napraviti ime u Sarajevu, kao neko ko dolazi iz Kladnja. Danas pravimo ime u Dubaiju. Samo trebamo istrajati”, pojašnjava Alma.

“Dosta smo napredovali i kroz korištenje društvenih medija i promocije. Nekada promocija pravi trošak, pa izađete što se kaže na nuli, ali se mušterije vraćaju – važno je zadobiti njihovo povjerenje. I kada idemo vani, želimo da predstavimo našu zemlju i osiguramo da naši proizvodi budu mjerna jedinica kvalitete. Zbog svih izazova koje sam prošla, želim poručiti drugim ženama-poduzetnicama da ne odustaju i da prate svoju ideju. Samo uz puno rada i odricanja rezultati mogu doći”, zaključuje Alma.

 

(N1/MiruhBosne)
Previous Hrvatska neiskrena politika doživjela diplomatski poraz u Parizu
Next Promovisana knjiga Envera Imamovića o životu bosanskog plemstva

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Kompanija ‘Alma Ras’ ojačala lidersku poziciju na bosanskom tžištu – uz rekordne prihode

 Generalni direktor kompanije “Alma Ras” Rasim Memagić izjavio je danas da su u 2022. zadržali lidersku poziciju na bh. tržištu rublja. Na pres-konferenciji u Visokom Memagić je rekao da su

MADE IN BOSNIA-387

Mettalon Plast iz Zenice uskoro zapošljava 50 radnika

Ministar privrede Zeničko – dobojskog Samir Šibonjić ovih dana je sa saradnicima posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica. Riječ je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, PVC i

Ekonomija/Biznis

Klasov Bosanski lokum i Zlatni puder na tržištu Srbije

Potpisivanjem strateškog Ugovora o distribuciji proteklog mjeseca, najpoznatiji brendovi kompanije Klas već su stigli na tržište Srbije. Na policama svih, bolje opremljenih trgovina, građani Srbije će imati priliku da kupe