Artesana, prvi bosanskohercegovački eco-friendly brend

Artesana, prvi bosanskohercegovački eco-friendly brend

Da li ste se, ponekad, zapitali šta to oblačite, kakve higijenske uloške ili pelene za bebe koristite? Pitanje koje slijedi nakon toga (posebno ukoliko je riječ o stvarima za bebu) je sigurno: Da li je to zdravo?

Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, ili je on negativan, treba da potražite neku zdravu varijantu. Zato smo tu MI!

Artesana je kreativni studio u kojem naš tim osmišlja, kroji i šije udobnu odjeću, igračke, platnene pelene za najmlađe i platnene higijenske uloške za dame. Pored toga, kreiramo torbe, modne dodatke, kao i razne vrste suvenira.

Šta to Artesanu čini drugačijom od drugih?

Ono što naš brend čini specifičnim jeste to što biramo da naši proizvodi budu, prije svega, zdravi, udobni i sigurni. Kako postižemo sve nabrojane karakteristike? Jednostavno – korištenjem prirodnih materijala!

Upoznati smo sa činjenicom da je koža jedan od najvažnijih ljudskih organa, i samim tim je trebamo njegovati i odnositi se prema njoj na pravi način. Naši proizvodi izrađeni su od materijala koji su nježni  i prirodni za nas i naše najmlađe, a  istovremeno naša misija je da izgradimo priču o ekološkoj svijesti i našem uticaju koji imamo na okolinu.

U nastavku vam predstavljamo što Artesana, s ljubavlju, proizvodi:

 • Platneni higijenski ulošci i dodaci

Žene treba da budu svjesne da korištenjem platnenih uložaka smanjuju rizik od upala i infekcija. Pored toga što su zdravi za naš tijelo, u globalu, ovi ulošci su nježni i udobni, zahvaljujući mekanom pamuku od kojeg su napravljeni. Kombinujući visoku upojnu moć pamuka i posebnog vodonepropusnog materijala, ovi ulošci zadržavaju svu tečnost, te ne morate brinuti da će propustiti.

U našoj ponudi imamo nekoliko vrsta uložaka, a to su: dnevni (najtanji ulošci napravljeni od pamuka, bez zaštitnog sloja, jednostavni za korištenje. Idealni za svakodnevnu upotrebu, te na početku menstruacije ili kao dodatna zaštita) i menstrualni ulošci (perivi platneni menstrualni ulošci  za normalne i obilne menstruacije). Uz njih možete naručiti i wet bag(torbicu za odlaganje uložaka – upotrijebljeni ulošci vam tako neće biti problem gdje god da se nalazite).

 • Platnene pelene

Kada čujete riječi pamučne pelene, vjerovatno u glavi odmah zamišljate hrpu za peglanje, komplikovano previjanja beba, kao u vrijeme roditelja i  naših roditelja? No, griješite. Današnje platnene pelene su mnogo jednostavnije za upotrebu, zdravije za vaše bebe, i nimalo komplikovane za održavanje!

Moderne oblikovane platnene pelene, po obliku su iste kao i bilo koje jednokratne. Drikeri kojima se kopčaju istodobno služe i da regulišu veličinu, pa tako jednu pelenu dijete može nositi od rođenja do odvikavanja. Održavanje je jednostavno, nema bespotrebnog peglanja, a dječija koža nije iritirana raznim hemijskim supstancama koje sadrže jednokratne pelene.

 • Odjeća

Naš cilj su sretni mališani, a odjeća koju šijemo će im sigurno pomoći u tome. Odjeću krojimo od, isključivo, prirodnih materijala, kao i sve naše ostale proizvode. Naši proizvodi nastali su iz naše lične potrebe za stvarima koje svakodnevno olakšavaju roditeljstvo i pružaju sigurno okruženje za naše mališane, te ne štete prirodi. U našoj ponudi možete pronaći vreće za spavanjeharem hlačice, kapice, siperčiće i razne druge dodatke.

 • Program za trudnice i mame
 • Marame za dojenje (Beba ne bira ni mjesto ni vrijeme kada će posegnuti za hranom, a mnogim dojiljama nije ugodno dojiti u javnosti. Nekima je potrebno vrijeme da se ohrabre i oslobode po pitanju dojenja u javnosti, dok drugima to ostaje trajno neugodna situacija. Marame za dojenje su komadi tkanine koji su predviđeni za to da svoje dijete i svoja prsa možete pokriti i zakloniti ih od pogleda.)
 • Tuferi za dojilje (Perivi jastučići su namijenjeni za zaštitu u periodu dojenja. Imaju nepropusni sloj od PUL-a, i jezgro od super upijajućeg pamuka ili bambusa.)
 • Ogrlice za dojenje (Ogrlice za igru uz dojenje. Bebi pomažu vježbanje fine motorike, izrađene od pamučnog konca.)
 • Eko assesoari

Naša linija eko assesoara nastala je iz ideje da ponudimo zdrave proizvode koji ne štete prirodi, doprinose ekološkoj ravnoteži ili su napravljeni od recikliranog materijala. Vaše svakodnevne ideje pomažu nam da tu liniju stalno širimo.
U našoj ponudi imamo sljedeće proizvode:

 • Dječiji ruksaci
 • Gricke – zaštite za nosiljke
 • Igračke i jastuci
 • Perivi tuferi za ličnu njegu
 • Torbe i neseseri (Za razgradnju plastičnih kesa je potrebno između 400 i 1000 godina. One nisu biorazgradive već se razlažu na sitnije, toksične dijelove i dovode do kontaminacije zemljišta, vodenih tokova i okeana i ulaze u lanac ishrane. Plastične kese su najpokretniji oblik smeća te završavaju kao otpad na ogradama, ulicama i po parkovima.)
 • Poklon setovi

Želite nekome pokloniti stvarčice za bebu a niste blizu ili nemate vremena? Za takve situacije su tu Artesanini poklon setovi koje možete sami složiti ili birati od nekih već gotovih.

Za još proizvoda možete posjetiti naš web shop: www.artesana.ba, i našu facebook stranicu, te preko istih naručiti neki od proizvoda.

Pored naših stranica na internetu, nedavno smo otvorili i radnju u Sarajevu, na adresi Trgovke 10, Baščaršija. U našoj radnji možete pronaći sve navedene proizvode, čak i mnogo više njih nego na stranici. Naša radnja ima bogatu ponudu raznih stvarčica ručne izrade,gdje će vas dočekati  naše profesionalno, uvijek nasmijano osoblje.

Ono što, svakako, trebate uraditi jeste doći da posjetite našu radnju, i lično vidite Artesanine proizvode.

Mi vam putem fotografija donosimo dašak naše radnje u Sarajevu:

Previous Otvoren Kulturno-edukativni centar: Objekat koji su Glamočani čekali dvije i po decenije
Next Fudbal: Utakmice domaće lige dvostruko posjećenije nego u okolnim zemljama

You might also like

Ekonomija/Biznis

‘Eko sir Puđa’ iz Livna pobjednik Festivala sireva Balkana

  Na 8. Festivalu sireva Balkana, izložbi autohtonih sireva regije, koji je održan ove sedmice u Beogradu, prema glasovima publike, pobjedu je odnio “Eko sir Puđa” iz Livna. Ova nagrada

MADE IN BOSNIA-387

Zlatne Ruke: Heklane igračke koje oduševljavaju mališane širom Bosne i Hercegovine

U vremenu kada su djeca sve više okrenuta gledanju televizije i internet igricama na tržištu su se pojavile “Zlatne Ruke”, projekat jedne majke kojoj su inspiracija bila njena djeca, odnosno želja da

MADE IN BOSNIA-387

Alternativa pustila u rad najsavremeniju fabriku za izradu panela u regij

Alternativina nova fabrika termoizolacionih panela zvanično je počela sa radom. Riječ je o najsavremenijoj fabrici ovog tipa u regiji, te se ubraja među najbolje u Evropi. Već sada su ovi