Artisan namještaj s Michelinovom zvjezdicom

Artisan namještaj s Michelinovom zvjezdicom

Ljudska strast, umjetnost, oda ručnom radu i životu ili kako je to lijepo izrekao tvorac kolekcionarskih automobila Horacio Pagani ‘intellettualità manuale’ (manualni intelekt op.a). Ta posebna veza ruku, srca i mozga vidljiva je kod svakog artisana, majstora obrtnika koji svojim rukama vizije dizajnera pretvara u jedinstven ručni rad. Upravo to predstavlja održiv i moderan dizajnerski Artisan namještaj proizveden od prirodnog materijala čija je jedinstvena vrijednost glavna nit vodilja cjelokupnog kreativnog i stvaralačkog procesa.

Funkcionalan, suvremen i jedinstven dizajn savršeno komplimentiraju s jednostavnošću, prozračnošću i nesavršenostima prirodnih elemenata. Artisan je specijaliziran za ručnu proizvodnju visokokvalitetnog namještaja od masivnog drveta i upravo je inzistiranje na ručnom, artisanskom radu ono što ih razlikuje od ostalih.

Drveni namještaj daje osjećaj topline, sigurnosti i ugode, a ekološka čistoća i prirodnost čine ga rado viđenim izborom u mnogim domovima širom svijeta. Međutim, kvaliteta Artisan namještaja prepoznata je i od strane vrhunskih restorana u cijelom svijetu koji uz hranu svojim gostima žele ugoditi i posebnim ozračjem.

Kao što znate, svaki odlazak u vrhunski restoran je praznik emocija, a namještaj poput Artisanovog u takvim prostorima djelić je tog mozaika koji donosi vizualni osjećaj ugode. Zanimljivo je da su neki od restorana koji su izabrali njihov namještaj ‘okićeni’ Michelinovim zvjezdicama pa donosimo pričice svakog od njih.

Hot May Pot Pot Artisan 01
Hot May Pot Pot u Londonu s Neva light stolicama

Filozofija Artisana i drveta kao ekološkog proizvoda na sjajan se način uklopila u priču restorana Nolla u Helsinkiju. Ideja Finaca je bila napraviti restoran koji poslužuje izvrsnu ekološku hranu bez narušavanja prirodne ravnoteže. Njihov pristup održivosti ne uključuje samo bazične stvari poput pakiranja hrane i plastike, već se odnosi i na ekološki održivu odjeću i potrošnju energije. Latus stol, Neva light i Neva stolica, Neva barska stolica na sjajan su se način uklopila u interijera u Helsinkiju šaljući jasnu poruku o ekološkoj prihvatljivosti drva koja je u skladu s Nollinom filozofijom.

Artisani u restoranima diljem svijeta i artisani u Tešnju dijele istu filozofiju – iz strasti i ljubavi rade vrhunske stvari

Sljedeća ‘Artisan zvjezdica’ nalazi se na britanskom tlu, restoran Black Swan smješten je u otmjenoj zgradi iz 16. stoljeća u pitoresknom engleskom selu Oldstead u blizini nacionalnog parka North York Moors. Artisanskom preciznošću i umijećem njihov je chef Tommy Banks 2013. godine postao najmlađi britanski chef koji je nagrađen Michelinovom zvjezdicom, a veliko priznanje Black Swan je dobio i 2017. kada je na TripAdvisoru proglašen za najbolji fine dining restoran u svijetu.

Hrana u Black Swanu je karakterna, puna odvažnih kontrasta i dubine i u čistoj je suprotnosti s tradicionalnim uređenjem. Taj spoj novog i starog svijeta vidi se u interijeru gdje Artisanov namještaj sjajno surađuje s izloženim drvenim gredama i otvorenim kaminom.

Artisan Furniture Marsan Restaurant 01
Artisan namještaj u pariškom restoranu Marsan par Hélène Darroze in Paris

S druge strane kanala La Manche čista suprotnost jednostavnom Black Swanu je pariški restoran s jednom Michelinovom zvjezdicom Marsan par Hélène Darroze koji se nalazi na lijevoj obali Seine u šestom okrugu poznatom po chic buticima i sjajnim mjestima za jelo. Marsan par Hélène Darroze je restoran sa 60-ak mjesta, a Artisanova stolica Mela izabrana je u ovaj prostor kako bi dodatno naglasila umjetničku crtu koja je potrebna pri pripremi ovakve kuhinje. Drvo dodatno naglašava toplinu svjetlih zidova i ističe eleganciju prostora.

Još malo dublje u evropskom kontinentu, Latus i Lakri stol, Neva stolica te Shift lampa krase modernistički interijer kelnskog restorana Ox&Klee s dvije Michelinove zvjezdice. Smješten na obali rijeke Rajne u novom dijelu grada u zgradi prepunoj svjetla koja gleda na marinu ovaj restoran ima moto Iskustvo okusa kroz rafinirane i originalne tanjire.

Svaki odlazak u vrhunski restoran je praznik emocija, a namještaj poput Artisanovog u takvim prostorima djelić je tog mozaika koji donosi vizualni osjećaj ugode

Sličan koncept uređenja ima i Harvest u kraljevskom St. Petersburgu u Rusiji. Jednostavno i efektno uređen interijer od hrastova drva krase Artisanove Neva i Neva light stolica, Latus, Jean i Lakri stol, Latus komoda. Ovaj restoran također promovira ekološku održivost, pa drveni namještaj još dodatno naglašava određenost prirodnim.

Na pitoresknoj vinskoj cesti između mariborskog Pohorja i Štajerske u Austriji smjestilo se pravo malo čudo moderne arhitekture – Hiša Denk. Slovenski restoran od ove je godine Michelinov restoran s jednom zvjezdicom. Oaza mira, tišine i dobre hrane oplemenjena je stolicama Naru, stolovima Lakri i Tesa komodama.

Hisa Denk Restaurant 01
Hiša Denk za svoj je interijer odabrala Naru stolice i Lakri stolove

I s druge strane Atlantika nalaze se Artisan namještaj, u centru glamuroznog South Beacha u Miamiju nalazi se restoran i lounge bar Milla čiji je jelovnik inspiriran Mediteranom i Japanom. U minimalistički uređenom interijeru koji krase brojni detalji od drveta dizajneri su izabrali i Artisanove Naru i Neva light stolice, Pivot stol te Neva light barsku stolicu.

Arhitekti interijera restorana Ajuala smještenog u profinjenoj četvrti Santo Dominga u dominikanskoj Republici izabrali su Tesa stolice i komode, Latus barski stol i Neva light barska stolica iz Artisanovog programa koje su se sjajno snašle u karipskom ugođaju.

Artisani u restoranima diljem svijeta i artisani u Tešnju dijele istu filozofiju – iz strasti i ljubavi rade vrhunske stvari.. A nakon ‘proboja’ u domove i restorane iz Artisana poručuju kako su se spremni uklopiti i u dizajnerske ideje uređenja jahti smatrajući svoj free standing namještaj idealnim dodatkom salonima modernih jahti.

Previous Izuzetno prirodno i kulturno blago na području općine Olovo
Next Obnavlja se kompleks Muška voda kod Kladnja (Video)

You might also like

ŽIVOT

Povratnik u Srebrenicu: Šteta je što povratnici ne koriste plodna imanja

Kada se s braćom Mujom i Mulom 2001. godine vratio u rodne Opetke, Mjesna zajednica Sućeska kod Srebrenice, Asim Bećirović (43) i njegova supruga Adila (37) nisu se dugo dvoumili

MADE IN BOSNIA-387

Sinkro proširio poslovanje na špansko tržište. U novim pogonima na Ilidži namjeravaju zaposliti 200 ljudi

  Kompanija Sinkro bavi se prodajom repromaterijala i štofova za proizvodnju namještaja, a ove godine su otvorili nove proizvodne kapacitete i to proizvodni pogon u Tutinu, a pored toga, počela je

MADE IN BOSNIA-387

Marka potrošena na domaći proizvod multiplicira se četiri puta

Hipermarket Bingo u Mostaru bio je domaćin promotivne akcije “Kupujmo domaće”, koja se u organizaciji Privredne komore FBiH provodi u svim kantonima Federacije Bosne i Hercegovine.