AS Holding prepoznat kao istaknuta kompanija koja posluje po ESG standardima

AS Holding prepoznat kao istaknuta kompanija koja posluje po ESG standardima

AS Holding jedina je kompanija iz Bosne i Hercegovine koja je nakon dugog i pažljivog procesa selekcije u projektu CIPE – “Success Stories of Family-Owned Businesses in Central and Eastern Europe”, koji je trajao nekoliko mjeseci, odabrana kao istaknuti predstavnik iz Bosne i Hercegovine koji posluje u skladu sa ESG standardima, posvećen transparentnom i društveno odgovornom poslovanju.

Predsjednik Uprave AS HOLDING d.o.o. Rusmir Hrvić  izjavio je za Fenu da su ponosni na tu činjenicu i da je ova nagrada rezultat posvećenosti AS Holdingovih zaposlenika visokim standardima poslovanja.

– Želimo da se zahvalimo i Američkoj privrednoj komori Bosne i Hercegovine koji su nam dali priliku da predstavimo našu kompaniju i radujemo se zajedničkoj saradnji u budućnosti – dodao je Hrvić.

Pod „krovom“ AS HOLDING-a je 16 bh. kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH, ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 2.000 proizvoda njihovog portfolija.

Već nekoliko godina u nizu zauzimaju najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH. Skupa, sa svojim članicama, zapošljava  više od 4.500 ljudi, sa tendencijom rasta u sve tri divizije poslovanja: hrana, trgovina i tekstil.

Previous VTK/STK BiH dodijelila nagrade Polet najboljim izvoznicima iz Bosne i Hercegovine
Next Bosanska IT kompanija ima više od  200 zaposlenih, radi na gotovo svim kontinentima

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Izvoz električne energije u porastu

U vrijeme kada brojne grane industrije bilježe pad, izvoz električne energije je u porastu. Bosna i Hercegovina je za period januar-april 2020. godine izvezla struje u vrijednosti 227,7 miliona KM,

Ekonomija/Biznis

Bosnalijek ostvario rekordnih 107 miliona KM prihoda na inozemnim tržištima

  Bosanskohercegovačka farmaceutska industrija bilježi dobre poslovne rezultate, a potvrda tome je podatak da je najveći domaći proizvođač Bosnalijek u 2017. godini ostvario prihode od prodaje u iznosu od 153

Ekonomija/Biznis

Poruka premijera Novalića: Nastavili smo jačati našu ekonomiju, povećavati penzije, zaposlenost, investicije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u video poruci upućenoj građanima, podijelio je informacije o finansijskoj stabilnosti, likvidnosti i ekonomskom rastu Federacije BiH. Govorio je o povećanju zaposlenosti, penzija,