Beograd: Bosanski sirevi osvojili prva dva mjesta na Balkanskom festivalu sira

Beograd: Bosanski sirevi osvojili prva dva mjesta na Balkanskom festivalu sira

 

Na Balkanskom festivalu sira, koji je sedmi put održan u Beogradu 16. i 17. februara, prve dvije nagrade osvojili su bosanskohercegovački proizvođači.

Zlatnu medalju osvojila je Mljekara “Puđa” iz Livna za livanjski i kozji sir, a srebrnu “Zlatna kap” iz Tešnja.

Uz podršku USAID/Sweden FARMA II projekta učestvovali su i “Mons Produkt” iz Teslića, “PromilK” iz Prozora i “Mandiko” iz Banja Luke, a samostalno se predstavila i Mljekara ” Kupres Milch”.

Ovo je sedmi put da se održava Balkanski festival sira, a učešće bh. sireva bilo je zapaženo od samog početka, kada su stigle i prve nagrade. O tome dovoljno govori i podatak da je izvoz bh. sireva u Srbiju značajno povećan otkad se Festival održava, tačnije od 2014. godine.

Previous Muzej Istočne Bosne: Čuvar kulturno-historijskog naslijeđa
Next Novi Pazar šampion po broju sklopljenih brakova i natalitetu u Srbiji

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U SREBRENICI POKRENUTA PROIZVODNJA KLAS RAHAT LOKUMA

  Svečanim presijecanjem vrpce, bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo, pokrenula je proizvodnju rahat lokuma u Srebrenici. Dugo planirani poslovni potez konačno je realiziran, a posao je dobilo 10 Srebreničana.

MADE IN BOSNIA-387

Made in Bosnia: Ruksak iz Bužima na leđima francuskih vojnika

Ostvariti se u tekstilnoj industriji na domaćem tržištu nesumnjivo predstvalja značajan iskorak, međutim, “Prevent Grupacija” je odavno jedan od autoriteta u oblasti uz široki asortiman proizvoda. U širokoj ponudi posebno

MADE IN BOSNIA-387

Eko zona Korićani-Vlašić: Projekt od tri mlrd. eura čeka garancije države

Projekt čija se vrijednost procjenjuje na oko tri milijarde eura trebao bi se graditi na platou Vlašića u selu Korićani. No, investitori prije početka njegove realizacije traže da država također