Beogradski režim izmišlja nove neprijatelje: Od Slovenaca nema odvratnijih. U Grčku na more nikad, ni da plate

Beogradski režim izmišlja nove neprijatelje: Od Slovenaca nema odvratnijih. U Grčku na more nikad, ni da plate

Aktuelni režim u Srbiji ne zadovoljava se samo targetiranjem neposrednih komšija kao – neprijatelja, ovih dana ‘proširili su vidike’ po tom pitanju…

Predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, vladajuće u Srbiji, Darko Glišić rezigniran je stavom Dore Bakoja, šefice kluba grčkih poslanika u Vijeću Evrope.

Glišić je gostujući u tamošnjim medijima istakao da je odluka Vijeća Evrope, koja je dala ‘lažnoj državi’ (kako naziva Kosovo) zeleno svjetlo za ulazak u tu organizaciju, skandalozna i sramotna.

Posebno je rezigniran stavom grčke predstavnice Dore Bakojani, koja je, kako kaže, pokazala da su im Grci lažni prijatelji.

– Prema onima koji su vam lažni prijatelji, da ih tretiramo kao lažne prijatelje. Ko vam je neprijatelj da ga tretiramo kao neprijatelja- istakao je Darko Glišić.

-Ja sad znam da ta neka njihova netrpeljivost prema nama nije baš od juče, i sad vjerujem da je ono zviždanje našim reprezentativcima, u raznim sportovima kad smo igrali u Grčkoj, nije samo posljedica toga što svako navija za svoju državu ili posljedica neke sportske tenzije… – ističe funkcioner Vučićeve SNS stranke.

-Ako me pitate da li bih sad otišao u Grčku na more – živ ne bih otišao. Da mi plate, nikad ne bih kročio tamo – poručio je ovaj političar.

Komičar Zoran Kesić obradio je nove momente u politici zvaničnog Beograda…

Pored Grka, u istoj sedmici ‘neprijatelj Srbije’ postala i Slovenija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u utorak, u izjavi na marginama sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, kazao jako uvredljive riječi na račun Slovenije.

“Kada je odgođen sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, pitao sam se o čemu se radi, ali onda smo shvatili da su se o tome dogovorili sa Amerikancima, Slovencima i Švajcarcima. Ne zna se ko je odvratniji, Slovenci ili neko drugi”, rekao je.

Na sve su žustro reagovali zvaničnici te zemlje, o čemu možete čitati u tekstu ispod.

Vučić: Ne zna se ko je odvratniji, Slovenci ili neko drugi

Previous Zdravstveni sistem entiteta Rs pred kolapsom: Sve više medicinskih sestra i doktora odlazi na Zapad, ali i u FBiH
Next Pozdravi Mešu, reci mu da sam nevin: Godišnjica rođenja Meše Selimovića

You might also like

SANDŽAK

Zvizdić: Bošnjaci Sandžaka mogu računati na nas

Predsjedavaći Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić poručio je danas u Novom Pazaru da će Bosna i Hercegovina zadržati kurs dobre međususjedske saradnje i ekonomskog razvoja u regionu i pružio punu

NAŠI DANI

U organizaciji bosanskog Merhameta: Održan iftar kod porušene džamije u Zemun Polju

Islamska zajednica Srbije i humanitarna organizacija Merhamet iz Bosne i Hercegovine organizovale su večeras iftar na ulici kod porušenog objekta IZ u Zemun Polju. Molitvi i ramazanskoj večeri (iftaru) prisustvovalo

NAŠI DANI

Vakuf “Feros”: Postavljena zastava Bosne i Hercegovine, važna poruka za sve

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Srebrenice danas je u Potočarima organizovao akciju čišćenja vakufske parcele i objekata u vlasništvu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, a bivše fabrike “Feros”. Također,