Bespovratnim sredstvima Općina Jajce već šestu godinu podržava mlade u pokretanju vlastitog biznisa

Bespovratnim sredstvima Općina Jajce već šestu godinu podržava mlade u pokretanju vlastitog biznisa

Potpisavanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjih poticaju zapošljavanja mladih ukupne vrijednosti 80.000 KM dvanaest mladih Jajčana i Jajčanki pokreću vlastiti biznis

Obrada proizvoda od lima, izrada tračnih i kružnih pila, izrada pločastog namještaja, rafting, biking i safari, građevinski obrt, uzgoj mliječnih krava i proizvodnja mlijeka, servis za održavanje vozila, agencija za prijevoz i selidbe, agencija za organizaciju svadbi i sahrana, uzgoj čeških romanovskih ovaca poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizovane u narednom periodu.  

Ugovore sa korisnicima sredstava potpisao je Načelnik općine Jajce Edin Hozan i mladima koji ovim sredstvima započinju svoj prvi vlastiti biznis poželio mnogo sreće i uspjeha u radu.   

„Čestitam vam na odvažnosti da pokrenete vlastiti biznis u svom gradu i na taj način osigurate egzistenciju za svoju porodicu. Ovim projektom, koji realizujemo već šestu godinu, želja nam je da vam damo podršku. Prepoznali smo dobre ideje i podržali ih. Također, Općina je tu da vam, kroz druge vidove podrške, koristeći vaše usluge ili otkupom vaših proizvoda, pomogne da se vaš biznis širi. Vaša velika zainteresovanost govori da je ovaj program interesantan,  što je i nama signal da u narednim godinama planiramo povećanje granta ovih sredstava. Želim vam puno sreće i uspjeha u vašem radu“, istakao je Načelnik Hozan. 

U šest godine Općina Jajce izdvojila je gotovo 500.000,00 KM i podržala 67 ideja za pokretanje biznisa mladih Jajčana i Jajčanki. Općina Jajce jedna je od rijetkih općina u BiH koja na ovaj način podstiče mlade da se odvaže i otpočnu vlastiti biznis. 

Čestitamo mladim Jajčanima, a Općina Jajce na ovaj način želi potaći mlade da ne napuštaju svoj grad i svoju zemlju. Bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumjeva period od dvanaest mjeseci. 

Za najbolje poslovne ideje mladih u 2021. godini Općina Jajce izdvojila je 80.000 KM bespovratnih sredstava namijenjih poticaju zapošljavanja mladih, a dvanaest mladih pokrenuće vlastite biznise.  

Previous Pretresi na više lokacija u vezi sa ubistvima sarajevskih policajaca
Next Veliki interes navijača za mečeve Bosne i Hercegovine s Finskom i Ukrajinom

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanci preuzeli vodeću njemačku kompaniju PVC profila

Tešanjska kompanija za promet naftom i naftnim derivatima HIFA OIL kupila je LB.Profile GmbH, njemačku kompaniju s najdužom tradicijom proizvodnje profila za vrata i prozore LB. Akvizicija njemačke kompanije poznate

MADE IN BOSNIA-387

Prevent niže uspjehe: Prva jedrilica na el. pogon iz Solina, Top dobavljač za Aston Martin iz Srebrenice…

Iz bosanske kompanije Prevent Group CEE posljednjih dana stižu lijepe vijesti. Objavili su da je njihova članica Prevent Components u Srebrenici prepoznata kao Top dobavljač na projektu Aston Martin. Početak rada Prevent Componentsa 2013.

MADE IN BOSNIA-387

Na ‘Danima šljive’ u Gradačcu očekuje se više od 100 izlagača

„Dani šljive“- 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, bit će održan od 25. do 28. augusta u Gradačcu.  Svečano otvaranje sajma je predviđeno za srijedu, 25. augusta, na platou