Bosanske garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

Bosanske garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

Posljednjih godina sve više ljudi širom svijeta, ali i u našoj zemlji bira bicikl kao prijevozno sredstvo ili način rekreacije.

Zbog povećanog broja biciklista u saobraćaju sve je veća potražnja za garažama za bicikla. Najveća garaža za bicikle, kapaciteta 12.500 dvotočkaša, otvorena je u nizozemskom gradu Utrechtu. Nizozemska ima 17 miliiona stanovnika i 23 mil. bicikala i u prosjeku svaka osoba u ovoj zemlji svaki dan na biciklu provede 18 minuta.

Trend povećane potražnje za biciklima i u Bosni i Hercegovini zahtijevao je rješenje za garažiranje omiljenih dvotočkaša, a cazinska firma Limometal d.o.o., jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profiliranih limova, je prva u našoj zemlji počela raditi na procesu proizvodnje garaža za bicikla.

”Pandemija koronavirusa je mnoge firme prisilila da mijenjaju mnoge stvari u poslovanju. Iz dana u dan situacija se mijenja i neophodno je osluškivati potrebe tržišta i pratiti svjetske trendove nudeći nova i inovativna rješenja. U saradnji s našim partnerima iz regije, ali i Evropske unije, odlučili smo se na početak proizvodnje garaža za bicikla.

Već smo kupili dvije nove mašine i trenutno radimo na projektovanju i izradi prototipa. Ako sve bude išlo prema planu, s proizvodnjom bi trebali početi početkom 2021. godine.  Tako bi naše garaže za bicikla već na proljeće trebale biti u Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj, a potom i širom svijeta”, kaže Mensur Mulalić, direktor Limometala d.o.o.

Podsjetimo, limene auto-garaže ove uspješne firme iz Cazina već su postale pravi hit širom regije, a potražnja za njima je naročito izražena u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji.

(Bljesak/MiruhBosne)

Previous Forto: Ne stidim se bošnjaštva, jer ja nisam Bošnjak!
Next Dr. Adis Fejzić, priznati bh. skulptor - Stećci su mi dijagnoza

You might also like

Ekonomija/Biznis

U prethodnoj godini povećan izvoz iz naše države za 4,8%

U razdoblju I-XII 2016. godine izvoz je iznosio 9 milijardi 417 miliona KM, što je za 4,8 % više nego u istom razdoblju 2015. godine, dok je uvoz iznosio 16

NAŠI DANI

Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata “Dita” Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već danas, čime bi početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog

MADE IN BOSNIA-387

Remontni zavod Hadžići – Napravljen ručni bacač, najavljeni novi projekti

Tehničko-remontni zavod (TRZ) Hadžići izradio je prvi bosanskohercegovački  ručni bacač RPG 7 MX2 kalibra 40 milimetara. – Ovaj proizvod je napravljen na osnovu odobrenja Vlade Federacije BiH i dokumenata i