Bosanske garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

Bosanske garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

Posljednjih godina sve više ljudi širom svijeta, ali i u našoj zemlji bira bicikl kao prijevozno sredstvo ili način rekreacije.

Zbog povećanog broja biciklista u saobraćaju sve je veća potražnja za garažama za bicikla. Najveća garaža za bicikle, kapaciteta 12.500 dvotočkaša, otvorena je u nizozemskom gradu Utrechtu. Nizozemska ima 17 miliiona stanovnika i 23 mil. bicikala i u prosjeku svaka osoba u ovoj zemlji svaki dan na biciklu provede 18 minuta.

Trend povećane potražnje za biciklima i u Bosni i Hercegovini zahtijevao je rješenje za garažiranje omiljenih dvotočkaša, a cazinska firma Limometal d.o.o., jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profiliranih limova, je prva u našoj zemlji počela raditi na procesu proizvodnje garaža za bicikla.

”Pandemija koronavirusa je mnoge firme prisilila da mijenjaju mnoge stvari u poslovanju. Iz dana u dan situacija se mijenja i neophodno je osluškivati potrebe tržišta i pratiti svjetske trendove nudeći nova i inovativna rješenja. U saradnji s našim partnerima iz regije, ali i Evropske unije, odlučili smo se na početak proizvodnje garaža za bicikla.

Već smo kupili dvije nove mašine i trenutno radimo na projektovanju i izradi prototipa. Ako sve bude išlo prema planu, s proizvodnjom bi trebali početi početkom 2021. godine.  Tako bi naše garaže za bicikla već na proljeće trebale biti u Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj, a potom i širom svijeta”, kaže Mensur Mulalić, direktor Limometala d.o.o.

Podsjetimo, limene auto-garaže ove uspješne firme iz Cazina već su postale pravi hit širom regije, a potražnja za njima je naročito izražena u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji.

(Bljesak/MiruhBosne)

Previous Forto: Ne stidim se bošnjaštva, jer ja nisam Bošnjak!
Next Dr. Adis Fejzić, priznati bh. skulptor - Stećci su mi dijagnoza

You might also like

Ekonomija/Biznis

Dinamičan razvoj i izvozna orijentacija automobilske industrije (Video)

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je na Poslovnom forumu Privredne komore FBiH (PKFBiH) u Sarajevu izjavio da automobilska industrija u Bosni i Hercegovini ima dugogodišnju tradiciju, te da ovaj

Ekonomija/Biznis

Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika (Video)

  Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika. Vedran i Damir pokrenuli su “15 do 3” originalnu bosanskohercegovačku platformu kojom želi odgovoriti na potrebe tržišta. Omogućava online pretragu i rezervacije

Ekonomija/Biznis

Bosanski cestograditelj u Rumuniji dobio posao vrijedan 360 miliona eura!

Konzorcij, u kojem je i bosanskohercegovačka kompanija Euro-Asfalt, u Rumuniji će graditi autocestu Lugoj – Deva. Vrijednost radova na dionici, koju će graditi Euro-Asfalt, iznosi 360 miliona eura. Kako su