Bosanske kompanije iz metalske industrije na sajmu u Utrechtu

Bosanske kompanije iz metalske industrije na sajmu u Utrechtu

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizovala je posjetu privredne delegacije Bosne i Hercegovine najvećem i najvažnijem sajmu u zemljama Beneluxa u oblasti snabdijevanja, outsourcinga, razvoja proizvoda i inženjeringa  „ESEF MANUFACTURING INDUSTRY 2024“, koji se održava u periodu  od 12. do 15.3.2024. godine u Utrechtu u Nizozemskoj.

Tokom dvodnevne posjete sajmu, potencijalnim partnerima svoje proizvode i usluge će  predstaviti osam bh. kompanija iz metalske industrije:

ARAS Consulting d.o.o. (Bihać),

Deling d.o.o. (Tuzla),

Emerus d.o.o. (Široki Brijeg),

GS-TMT d.o.o. (Travnik),

Key processing d.o.o. (Ključ),

Kolektor CCL  d.o.o. (Laktaši),

MDG International  d.o.o. (Sarajevo) i

Medena Commerce d.o.o. (Tešanj).

„Ovo je odlična prilika da bh. kompanije koje su u delagaciji ostvare kontakte sa izlagačima na sajmu i eventualnim budućim poslovnim saradnicima i investitorima, unaprijede postojeća znanja o novim materijalima, komponentama i njihovoj primjeni te fleksibilnim rješenjima za proizvodnju i kupovinu. Podsjećanja radi, bh. metalski i elektro sektor jedan je od najvećih izvoznih sektora u Bosni i Hercegovini. U ukupnom bh. izvozu BiH,  ovaj sektor učestvuje sa više od 40 %“, rekao je tokom posjete sajmu potpredsjednik VTK/STK BiH  Ahmet Egrlić.

Izvoz metalskog i elektro sektora Bosne i Hercegovine je u 2023. iznosio skoro 7 milijardi maraka, a bh. kompanije su najviše izvozile u Njemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju.

Bh. kompanije su tokom posjete sajmu imale priliku  da zakažu poslovne sastanke i preko Evropske preduzetničke  mreže  i  da predstave svoje proizvode putem online kataloga, kojeg je izradila VTK/STK BiH. Poslovnim susretima s našim kompanijama će prisustvovati više 65 firmi iz  Nizozemske, Belgije,  Njemačke, Češke, Portugala i drugih zemalja.

Previous Ljekovita voda u Gati kod Bihaća jedna od najkvalitetnijih u Evropi
Next Udruženje Pomozi.ba počelo s podjelom iftara u Gazi

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firma Hdm Bosnia doo iz Srebrenika isplatila radnicima po 1.000 KM nagrade

Kompanija Hdm Bosnia doo iz Srebrenika, koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u oblasti prodaje iverice i medijpana za namještaj, kao i svake godine odlučila je isplatiti

Ekonomija/Biznis

Nova firma u Tešnju – za manje od 6 mjeseci realizovan cjelokupan plan proizvodnje za 2021.

Prof. dr Ismar Alagić dipl.inž.maš, direktor TRA Agencije zajedno sa saradnikom posjetio je firmu Leško BH koja predstavlja novu stranu investiciju na području općine Tešanj u segmentu proizvodnje mašinskih konstrukcija

Ekonomija/Biznis

Prezentiran idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa ‘Crystalico’ u Tuzli

Gradsko vijeće Tuzla u petak je na sjednici usvojilo regulacioni plan Irac-Jug na prostoru bivše Livnice čelika u Tuzli. Tokom rasprave, prezentiran je idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa radnog naziva ‘Crystalico’. Vrijednost