Bosanske kompanije se prvi put predstavljaju na sajmu prehrambene industrije u Parizu

Bosanske kompanije se prvi put predstavljaju na sajmu prehrambene industrije u Parizu

U Parizu je danas otvoren jedan od najvećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije– SIAL 2022, na kojem se prvi put predstavljaju kompanije iz Bosne i Hercegovine. Predstavljanje bh. kompanija na ovom sajmu,  na kojem su izlagači iz više od 200 zemalja, organizirala je i finansijski podržala Vanjskotrgovinska komora (VTK) BiH, uz podršku Švicarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

U paviljonu VTKBiH izlaže sedam bh. proizvođača iz prehrambene industrije: As Holding Sarajevo, Kolmix Velika Kladuša, Mladegs-Pak Prnjavor, Jami Sarajevo, Delta trade Zenica, Halilović Ilijaš i Mljekara Livno. Izlagači iz BiH se predstavljaju na zajedničkom štandu, kojeg su već tokom prvog dana sajma posjetili predstavnici privrednih komora drugih zemalja, kao i mnogobrojni posjetioci, izlagači i potencijalni poslovni partneri.

VTKBiH  je poduzela opsežne aktivnosti za pozivanje potencijalnih partnera i kupaca s bh. izlagačima, pripremljen je i e-katalog bh. izlagača, a dogovoreno je i održavanje mnogobrojnih sastanaka s potencijalnim poslovnim partnerima. 

Sajam SIAL 2022 se održava do 19. oktobra,  a na sajmu će biti organizirani i mnogobrojni forumi i konferencije te prezentacije trendova i inovativnih rješenja iz oblasti prehrambene industrije, saopćeno je iz VTKBiH.

Previous Srebrenica: Mladi Bošnjaci Zagreba i njihovi prijatelji iz RH posjetili Memorijalni centar
Next Ahmetović: Schmidt gazi suverenitet Bosne i Hercegovine, poništiti odluke

You might also like

Ekonomija/Biznis

U prvom krvartalu 2018. godine Tešanj izvezao 365 miliona KM

  “Njegovanje rada i radne kulture čini 70 posto uspjeha Tešnja. Druga stvar je da ovdje privrednici znaju odabrati partnere i nije ih stid pitati s kim rade”, ovako komentariše

Ekonomija/Biznis

‘Buroj’ poziva partnere za ulaganje u megaturističko naselje u Trnovu

Buroj International Group d.o.o. , investitor iz Dubajia koji od 2016. godine radi na projektu megaturisitčkog naselja Buroj Ozone na području općine Trnovo, u potrazi je za partnerima zainteresovanim za

MADE IN BOSNIA-387

Jusuf ubere i po tri tone maline po dunumu: ‘Ne bih se mijenjao ni s kim’

Da je malinarstvo danas profitabilan posao, pokazuje primjer iz Brigova kod Bužma.  Na obroncima Bužima nalazi se malinjak Jusufa Kovačevića, koji često bilježi rekorde u ovoj proizvodnji.