Bosanski brend Artesana sa proizvodima za najmlađe ide na tržište Njemačke i Singapura

Bosanski brend Artesana sa proizvodima za najmlađe ide na tržište Njemačke i Singapura

Artesana manufaktura, ručno izrađuje unikatne modne detalje u malim serijama sa jedinstvenim dizajnom, oblicima i dezenima a nastala je u okviru firme Web Media d.o.o..

Iako su kao firma specijalizovani za web rješenja, došli su na ideju da spoje svoju kreativnost i produktivnosti i tržištu ponude vlastiti proizvod.

Azra Kadribegović, vlasnica firme za Akta.ba kaže kako je ideja došla spontano. Nakon par godina intenzivnog rada na web projektima, postala je majka i počela pratiti šta je to aktuelno na polju odgoja djece, njihove ishrane, odijevanja i zabave.

Uz nesebičnu podršku ostatka ekipe, odlučila je da pokrene Artesanu vjerujući da jedna ovakva ideja ima veliku mogućnost da uspije na našem tržištu.

“U našem studiju osmišljavamo, krojimo i šijemo odjeću, igračke, platnene pelene za najmlađe te ostale proizvode koji svakodnevno olakšavaju roditeljstvo te pružaju sigurno okruženje za naše mališane, a najbitnije ne štite prirodi. Ponosno mogu reći da sam pozitivno iznenađena kako u kratkom vremenu naši proizvodi sve više bivaju prepoznati od strane budućih, ali i već iskusnih majki”, kaže Kadribegović.

Svaki proizvod je kaže spoj ljubavi i iskustva, isproban i detaljno proučen prije prezentacije.

Artesana proizvodi su namijenjeni prvenstveno najmlađoj populaciji kao i roditeljima. Do sada su svoje proizvode slali u preko 20 zemalja svijeta, a trenutno su u pregovorima o plasmanu proizvoda na tržište Njemačke i Singapura.

“Trudimo se da spojimo praktično, inovativno i lijepo. To nisu prozvodi koje možete naći u velikim trgovačkim lancima, sve se radi u malim serijama, materijali se pažljivo biraju, i testiraju na našim najmlađim modelima. Ostali asortiman je namjenjen svima koji su ekološki osvješteni, te žele samo najzdravije za sebe i svoju porodicu. Tu prvenstveno izdvajamo higijanske perive uloške, koji osim što su zdraviji, ne štete okolini. Zasad sve radimo u malim serijama i pri kreiranju novh proizvoda osluškujemo šta kažu korisnici koji su nam najvrijedniji izvor inspiracije za dalji rad”, govori Kadribegović.

Njihova filozofija je “zero waste” stoga i svoje proizvode pakuju u razgradive materijale.

Većina repromaterijala u Artesanu dolazi iz bosanskohercegovačkih firmi.

“Naravno sarađujemo isključivo sa firmama koje imaju Oeko–Tex certifikate i insistiramo na provjerenoj kvaliteti materijala. Zbog deficita na našem tržištu jedan dio materijala uvozimo iz zemalja Evrope i iz SAD-a”, pojašnjava Kadribegović.

Sve njihove proizvode možete naći u artesana.ba online trgovini. Na ovaj vid prodaje su se odlučili prateći svjetske trendove.

“U većini razvijenih zemalja online trgovina je na prvom mjestu, pa obzirom da nam je web primarna djelatnost, logično bi bilo da je to naš prvi korak ka kupcima”, kaže Kadribegović.

Ovaj brend uskoro planira i otvaranje svoje prave prodavnice koja će ponuditi još širi asortiman proizvoda.

“Plan našeg daljeg razvoja je vrlo jednostavan, pratiti svjetske trendove, slušati iskustva naših korisnika i truditi se da budemo još bolji”, kaže Kadribegović.

Uskoro izlaze sa proširenom ponudom proizvoda i vjeruju da će njihovi proizvodi usrećiti još više mališana i njihovih roditelja.

Previous Korak bliže projektu uvođenja željezničke putničke linije Sarajevo - Bihać
Next Zaslužuje li visočka pečenica geografsku zaštitu brenda?

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

“Bosanska viagra”: Muška voda – ženska radost!

Domaći i strani investitori registrirali su firmu Muška voda, kojoj je Vlada Tuzlanskog kantona, nakon duže procedure, dodijelila koncesiju kako bi mogla upravljati ovim prirodnim resursom. Svi su dogovori za

Ekonomija/Biznis

CG: Bosanskim firmama posao od skoro 900.000 Eura za videonadzor u dva tunela

  U crnogorskim tunelima Sozina i Raš u toku su radovi na zamjeni sistema za videonadzor i upravljanje opremom s automatskim sistemom za detekciju incidenata DAI. Jonuz Mujević, izvršni direktor

Ekonomija/Biznis

Pokrenuta proizvodnja Swity soka, poboljšana receptura i redizajnirana ambalaža

Nakon nekoliko mjeseci priprema jučer je zvanično pokrenuta proizvodnja Swity soka u Vegafruit-ovom pogonu u Maloj Brijesnici. Od sada će se na tržištu naći Swity sokovi poboljšane recepture i redizajnirane