Bosanski modni brend Revolt Clothing i Mate Rimac ozvaničili saradnju

Bosanski modni brend Revolt Clothing i Mate Rimac ozvaničili saradnju

 

Bosanskohercegovački modni brend Revolt Clothing, ostvario je saradnju sa kompanijom Greyp Bikes iz Hrvatske, kćerkom kompanije Rimac Automobili.

Ova saradnja je nedavno i ozvaničena, kada je kompanija Mate Rimca, u prepunoj sali Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu, premijerno predstavila novi model svog električnog bicikla – Greyp G6.

Sarajevski dizajner Miran Lazić, dio tima Revolt Clothing-a za Akta.ba je kazao da je Revolt Clothing već dugo godina prepoznatljiv brend kako na bh. tako i na reginalnom tržištu, i nakon brojnih saradnji koje su do sad ostvarili sa raznim vodećim brendovima veliko je zadovljstvo da je kvalitet njihovog brenda prepoznao i Mate Rimac, za kojeg su izradili jakne.

“Za jedan ovako važan događaj, a na zahtjev kompanije, napravili smo specijalnu kolekciju Greyp jakni kao dio opreme novog modela električnog bicikla Greyp G6. Revolt Clothing ima dosta uspješanu poziciju kako u našoj zemlji tako i na drugim tržištima. Saradnja sa kompanijom Rimac nam je posebnovažna, jer se radi o jednoj vrhunskoj kompaniji koja je prepoznala naš kvalitet i koja će nam sigurno otvoriti neka druga tržišta i projekte”, kazao je Lazić.

Revolt Clothing je bosanskohercegovački brend nastao 2010. godine u Sarajevu a inspirisan je grafičkim dizajnom, graffitima i generalno uličnom subkulturom a uskoro planiraju i otvorenje svog prodajnog concept store-a u Sarajevu.

Livnjak Mate Rimac prije deset godina osnovao je kompaniju Rimac Automobili.  Sportski električni autobobili koji izlaze iz te kompanije već su stekli ugled u svijetu automobilizma.

 

(Akta/MiruhBosne)
Previous Srbija: Zbog fotografija s albanskim simbolima morali zatvoriti pekaru
Next Velika podrška Nurkiću nakon povrede: Ostani uspravan i vrati se još jači

You might also like

Ekonomija/Biznis

Biznis u Maglaju: ‘Natron’ planira investiciju od 120 miliona eura (VIDEO)

  Maglaj ima tradiciju 600-godišnjeg postojanja. Federacija plus provjerila je kako živi stanovništvo ovog gradića u dolini Bosne i od čega uglavnom ostvaruje prihode. Najpoznatija u Maglaju je fabrika celuloze

Ekonomija/Biznis

Oporavlja se industrijska proizvodnja, pojedini sektori prednjače

U periodu januar-mart 2021. godine industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini zabilježila je rast od 7,3 posto, potvrđujući ekonomski oporavak na početku ove godine, izvještava Indikator.ba. Podaci Agencije za statistiku

Ekonomija/Biznis

Potpisan i predstavljen strateški dokument za IT industriju

  Članovi BIT Alijanse danas su u Sarajevu potpisali „IT manifest“, dokument koji će dati svoj doprinos i konkretne prijedloge za pripremu budućih projekata i politika zakonodavne i izvršne vlasti