Bužim: Firma WOODEN CHAIRS izvozi preko 2000 stolica mjesečno

Bužim: Firma WOODEN CHAIRS izvozi preko 2000 stolica mjesečno

U nekadašnjem pogonu firme Abonus u Bužimu od septembra prošle godine radi 40 radnika koji kao uposlenici talijanske firme WOODEN CHAIRS, proizvode drvene stolice, javlja rtvusk.

Odavde  kao finalni proizvod svakog mjeseca odlazi preko 2000 komada  na tržište Njemačke i Engleske.

Kako bi ovu proizvodnju proširili i na prekookenaska tržišta u Upravi ove firme  pokrenuli su inicijativu kojom žele riještiti pravilo, da ukoliko  trebaju veću količinu, moraju  imati i vlastitu pilanu.

Kako  bi se upoznali sa upravo tim problemom, Bužim su danas posjetili premijer USK Mustafa Ružnić, ministar privrede Nijaz Kadirić i poslanici u Skupštini USK Nisvet Jusić i Agan Bunić.

-Ovo je firma koja izvozi zaista vrhunske proizvode od punog drveta, prije svega stolice. I drago nam je bilo čuti da imaju tržište i u Americi i u Njemačkoj i u drugim zemlama Evropske unije.

Izvoz je nešto što donosi gotov novac u ovu državu i mi svakako trebamo i moramo podržati ovakve projekte – poruka je kantonalnog ministra privrede.

Previous Vlada ZDK - Za boračke stipendije studentima iz Zenice oko 600.000 KM
Next Bosna - jedina cjelovita od svih južnoslavenskih teritorija u Osmanskom carstvu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Značajno povećan izvoz oružja iz Bosne u Ameriku

Izvoz oružja i municije iz Bosne i Hercegovine u Sjedinjene Američke Države bilježi veliki skok na početku ove godine. Može se zaključiti da je krenula realizacija nekih od ugovora koji

Ekonomija/Biznis

Krenula gradnja 25 miliona eura vrijednog objekta iznad Sarajeva

Prošli mjesec u neposrednoj blizini Sarajeva započeli su radovi na realizaciji investicije u poslovno stambeni kompleks Roof Gardens. Roof Gardens je smješten na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna Dolina, iznad

Ekonomija/Biznis

BPK Goražde – pokrivenost uvoza izvozom 169,7 posto

Pokirivenost uvoza izvozom u Federaciji BiH iznosi svega 62,8 posto, prema podacima za prva tri mjeseca ove godine. To znači da i dalje bilježimo veliki vanjskotrgovinski deficit. No, stanje se u