Bužim: Firma WOODEN CHAIRS izvozi preko 2000 stolica mjesečno

Bužim: Firma WOODEN CHAIRS izvozi preko 2000 stolica mjesečno

U nekadašnjem pogonu firme Abonus u Bužimu od septembra prošle godine radi 40 radnika koji kao uposlenici talijanske firme WOODEN CHAIRS, proizvode drvene stolice, javlja rtvusk.

Odavde  kao finalni proizvod svakog mjeseca odlazi preko 2000 komada  na tržište Njemačke i Engleske.

Kako bi ovu proizvodnju proširili i na prekookenaska tržišta u Upravi ove firme  pokrenuli su inicijativu kojom žele riještiti pravilo, da ukoliko  trebaju veću količinu, moraju  imati i vlastitu pilanu.

Kako  bi se upoznali sa upravo tim problemom, Bužim su danas posjetili premijer USK Mustafa Ružnić, ministar privrede Nijaz Kadirić i poslanici u Skupštini USK Nisvet Jusić i Agan Bunić.

-Ovo je firma koja izvozi zaista vrhunske proizvode od punog drveta, prije svega stolice. I drago nam je bilo čuti da imaju tržište i u Americi i u Njemačkoj i u drugim zemlama Evropske unije.

Izvoz je nešto što donosi gotov novac u ovu državu i mi svakako trebamo i moramo podržati ovakve projekte – poruka je kantonalnog ministra privrede.

Previous Vlada ZDK - Za boračke stipendije studentima iz Zenice oko 600.000 KM
Next Bosna - jedina cjelovita od svih južnoslavenskih teritorija u Osmanskom carstvu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Nihad Čaušević, magistar produkt dizajna: Nakon studiranja u Maleziji i života u Švedskoj, pokrenuo biznis u domovini

U okviru Preduzetničkog fonda za mlade dodijeljena su sredstva za pokretanje biznisa za četvero mladih ljudi s područja općine Centar Sarajevo. Potpisani su ugovori u ukupnoj vrijednosti od 48.500 KM,

Ekonomija/Biznis

Sanski Most: Nova firma za proizvodnju elektrokablova – zaposlit će oko stotinu radnika

  Investicija vrijedna oko šest miliona maraka, svoje mjesto našla je u sanskoj Prvomajskoj ulici. Na taj korak vlasnika su potaknuli njegovi radnici u Njemačkoj, mještani Hrustova koji su predložili

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski proizvođači pilećih proizvoda imaju dovoljno sirovina i sigurnu proizvodnju

Brojne grane privrede trenutno su pogođene krizom uzrokovanom koronavirusom. Zbog nedavnog zastoja na graničnim prelazima i sankcija koje su nastupile, u teškoj situaciji moglo se naći i peradarstvo. Podsjećamo, od