‘Cromex’ osvaja nova ino tržišta: Potpisan višegodišnji ugovor s švicarskom firmom

‘Cromex’ osvaja nova ino tržišta: Potpisan višegodišnji ugovor s švicarskom firmom

Prijedorski “Cromex”, firma koja se bavi obradom metala i koja je već uveliko po svom proizvodnom aranžmanu, ali i predstavljanju na evropskim sajmovima,  prepoznatljiva i na ino tržištu, potpisala je ugovor sa švicarskom firmom za period do 2023. godine.

Švicarska je redovno na vrhu globalnih ljestvica kvalitete života, inovativnosti ili uslova poslovanja.

Samim tim uspjeh naći se i na tom tržištu i steći povjerenje poslovno zahtjevnih Švicaraca u zemlji u kojoj iznad svega poštuju rad, tačnost ugovorenih poslova, ali i potpunu preciznost u izradi proizvoda koje traže.

Na pitanje čime je “Cromex” zaslužio povjerenje da se nađe u jednom takvom odabranom društvu iz “Cromex-a”doo, kažu:

“Znajući da je problem ino partnera u našoj zemlji bio pronalazak adekvatnog saradnika u Bosni i Hercegovini koji bi mogao odgovoriti visokim švicarskim standardima kao i ispoštovati definisane rokove, naš proizvodni pogon opremili smo tako da obuhvata najsavremenije tehnologije i najkvalitetnije materijale.

Pored presa za savijanje metala, tri najsavremenija lasera za sječenje ploča i cijevi te robota za varenje, uložili smo dosta truda i novca u edukaciju kadra. Poštujemo zadane rokove i održavamo kvalitet usluga i proizvoda na koji smo se obavezali.”

U cijeloj priči oko novog ugovora zanimljiva je i činjenica da se u timu koji radi na obradi pozicija za švicarsko tržiste od osam članova, nalaze četiri muškarca i četiri žene.

Muški dio tima je posebno ponosan na svoje koleginice, jer su njihova strpljivost, temeljitost i marljivost uveliko zaslužne za kvalitet proizvoda koji oduševljava švicarske klijente.

Fotografija korisnika/ce Cromex d.o.o. Prijedor.
Toalet proizveden u Cromex-u
Previous Dino Hotić: Jako sam sretan što sam sad i ja dio ove reprezentacije
Next Prva robotska ruka proizvedena u Bosni izlazi na tržište

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Mostaru svečano otvaranje obnovljenog Bingo centra – Posao za 200 radnika

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona Ajdin Teletović boravio je u radnoj posjeti najvećem trgovinskom lancu u BiH, tuzlanskoj kompaniji „Bingo“ d.o.o. Tuzla neposredno pred ponovno otvaranje tržnog centra ove

Ekonomija/Biznis

Visočki Vimar – fabrika od 10 miliona i 23 nova radnika

Iza Vimar Grupe iz Visokog je uzbudljiv period. Završena je izgradnja njihove fabrike za proizvodnju mesa i mesnih prerađevina vrijedna skoro 10 miliona KM, počeli su sa izvozom u zemlje

Ekonomija/Biznis

Pčelarski centar u Brčkom proizvodi 300 košnica mjesečno

Uspješna priča o udruženju “Golub” i Pčelarskom centru u Brčkom Za Milana Dragičevića iz udruženja „Golub“ nema odmora. Udruženje pokrenuto od nekoliko entuzijasta u Brčkom, danas je izraslo u jednu