Delegacija USK u posjeti UAE: Kompanije iz UAE zainteresovane za ulaganja u Krajini

Delegacija USK u posjeti UAE: Kompanije iz UAE zainteresovane za ulaganja u Krajini

Delegacija Unsko-sanskog kantona predvođena premijerom Mustafom Ružnićem boravi u radnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje su se sastali sa predstavnicimaviše kompanija koje su iskazale interes za investiranje na području Unsko-sanskog kantona.

– Vlada, na čijem sam čelu, je spremna da, u partnerstvu sa poslovnim ljudima, gradi ambijent za privredni razvoj i osigura efikasnu podršku zainteresovanim investitorima. To podrazumijeva projektno razmišljanje i efikasnost u realizaciji započetih i budućih projekata. Naši domaćini bili su ugledni poslovni ljudi kao što su generalni direktor Privredne komore u Vladi Emirata Adžman (Ajman) Abdullah Mohammed Al Muwajai i predsjedavajući Odjela carine i luke u Vladi Emirata Adžman i ujedno Generalni direktor Svjetske humanitarne organizacije Human Appel International Sheikh Mohamed Bin Abdullah Al Noaimi. Oni su nas pozvali da im predstavimo potencijale naše Krajine i iskazali interes za velika ulaganja. Naravno, da bi se to ostvarilo u praksi neophodna je saradnja svih nivoa vlasti te usklađeno i efikasno djelovanje institucija u profesionalni poslovnoj saradnji sa zainteresovanim investitorima. To je ključ uspjeha za budući razvoj. Krajina je propustila mnoge šanse za razvoj tokom proteklih dvije i po decenije unatoč svom izuzetnom geostrateškom položaju i svim potencijalima. Vrijeme je za prekretnicu i zajednički rad koji će rezultirati razvojem i boljim životom za sve građane, kaže premijer USK.

Jučer je premijer Ružnić, u ime Vlade USK, potpisao Memorandum o razumijevanju sa konzorcijem CHEMIE TECH DMCC (CTD) i EMIRATES GATES INVESTMENT, Dubai, UAE .

Predstavnici konzorcija, potpisnici direktor CTD Mazarali Kamumiya Saiyed i H.H Sheikh Saeed bin Tahnoon bin Saqar Al Nahyanovim su zvanično iskazali zainteresovanost za investiranje u projekte na području USK istaknuo je premijer Mustafa Ružnić te dodao da Memorandum je općenit i za svaki pojedinačni projekat će se praviti poseban ugovor sukladno zakonodavnim procedurama.

– Svrha Memoranduma je pravljenje okvira za investiranje, upravljanje, operativno savjetovanje i izvođenje projekata na području Unsko-sanskog kantona a izražava zanimanje za projekte: aerodrom Bihać, proizvodnju solarne energije, projekat termalne rivijere Gata Bihać i druge projekte od interesa za Unsko-sanski kanton.

Poseban Memorandum o razumijevanju koji se odnosi na izražavanje interesa investitora iz UAE za izgradnju aerodroma u Bihaću potpisao je Adnan Bajrić, direktor JP Aerodrom Bihać.

Previous Bugarska donirala Bosni i Hercegovini 50 000 vakcina
Next Džaferović jutros zajedno sa građanima u redu za revakcinaciju u Zenici

You might also like

NAŠI DANI

Interes italijskih investitora za ulaganje u Konjic

U cilju proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Grad Konjic gdje razvijena metalska industrija, danas su predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za

MADE IN BOSNIA-387

Firma iz Lukavca pravi luksuzne kutije za Porsche, Audi, Mercedes i druge poznate brendove

Firma Lerim iz Lukavca na ovogodišnjem Mostarskom sajmu se predstavila sa luksuznim kartonskim kutijama. Već od prvog dana sajma pozitivne kritike stižu na račun njihovih kutija od oduševljenih posjetitelja. Od onih

Ekonomija/Biznis

Bosanci biraju fine poslove! Sve više umjetnika, rudnici postaju nepoželjni

  Prosječan broj zaposlenih lica u Bosni i Hercegovini u 2018. godine bio je u porastu u odnosu na isti period 2017. godine i to za 2,6% – navode iz  Agencije za rad