Devet bosanskih kompanija na sajmu ANUGA FINE FOOD 2019

Devet bosanskih kompanija na sajmu ANUGA FINE FOOD 2019

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Sweden/USAID FARMA II projekta, organizirala je zajednički nastup devet kompanija iz Bosne i Hercegovine na sajmu poljoprivredno – prehrambene industrije ANUGA FINE FOOD 2019, koji će se održati u Kelnu, Njemačka, od 05.-09.10.2019.godine.


Na zajedničkom štandu, ukupne površine 65m2, koji je pozicioniran u hali 11.3 – br.štanda D 048/E 049, svoje proizvode izlažu: ANĐELIĆ-Trebinje, AS HOLDING- Tešanj, ZERAA AGRICULTURE INVESTMENT MANAGEMENT- Sarajevo, JAMI- Sarajevo, KolMix- Velika Kladuša, Milkos- Sarajevo, MLADEGS PAK- Prnjavor, SPANISH MARKET- Sarajevo i VITA – LIFE Ltd. – Visoko.

Sajam ANUGA je jedan od najvažnijih svjetskih sajmova prehrambene industrije i komplementarnih privrednih grana. Sajam je prvi put organiziran 1924. godine i održava se u oktobru, svake druge godine. Ovaj prestižni događaj obuhvata više specijaliziranih sajamskih manifestacija koje se odvijaju istovremeno, tako da zajedno pružaju mogućnost izlaganja različitih kategorija prehrambenih proizvoda i pratećih djelatnosti.
Osnovni cilj organiziranja ovako sveobuhvatnog, a ipak specijaliziranog sajamskog događaja je da se na jednom mjestu promoviraju kompanije, a time i najrazličitiji poljoprivredno – prehrambeni proizvodi iz cijelog svijeta, te da stvori prilika za proširenje postojećih i stvarenje novih poslovnih odnosa.


Značaj sajma ANUGA utoliko je veći što organizator (Koelnmesse) posebnu pažnju posvećuje najnovijim svjetskim trendovima u proizvodnji, ponudi i potrošnji hrane i pića, te shodno tome organizira i niz pratećih događaja.
Sajam je namijenjen posjetiteljima iz kruga poslovne zajednice, a glavna ciljna grupa su predstavnici menadžmenta veletrgovina i maloprodajnih lanaca, nabavnih službi hotela i restorana, te ostalih proizvođača, prerađivača, kupaca i korisnika spomenutih proizvoda.

Previous Muzej drvorezbarstva u Konjicu
Next Njemačka novinarka: Sarajevu bi na kulturnoj sceni pozavidjeli mnogi gradovi

You might also like

Ekonomija/Biznis

Qatar Airways uvodi direktnu liniju za Sarajevo

Aviokompanija Qatar Airways najavila je da će od novembra 2016. godine organizirati direktne letove na relaciji Doha i Sarajevo tri puta sedmično, kazali su Feni njeni zvaničnici. Govoreći tokom posjete Sarajevu, menadžer Qatar Airwaysa

Ekonomija/Biznis

Dao je otkaz u Njemačkoj i vratio se u domovinu, danas ima svoju firmu: Vratio sam se jer volim Bosnu i Hercegovinu i naš narod

– U Bosnu i Hercegovinu sam se vratio 1. aprila prošle godine. Iako su mnogi mislili da se šalim, ja sam bio ozbiljan. Odlučio sam da dam otkaz u firmi

MADE IN BOSNIA-387

Tops, kafa i čajni kolutići iz AC Food-a otišli za SAD

  U 2018. godini kompanija AC Food treći put, na zahtjev kupca, šalje svoje proizvode i dobro poznate brendove na tržište Sjedinjenih Američkih Država. Među brendovima koji se mogu naći