Dvije prijateljice kreirale bosanski brend opreme za rad u vrtu

Dvije prijateljice kreirale bosanski brend opreme za rad u vrtu

 

Dvije prijateljice Mensura Sušić i Andisa Kubat su odlučile da ujedine svoje iskustvo i kapacitete, te su osnovale kompaniju “Empress” okupivši mladi tim stručnjaka, s ciljem da pokrenu jedinstvenu proizvodnju zaštitne odjeće, kućnog dekora, posteljina i drugih proizvoda od tekstila. Nakon prve godine poslovanja kompanija već broji 15 radnika u proizvodnji, a njihovi stalni kupci su građevinske, naftne i zdravstvene kompanije, ali tu se ne zaustavlja širenje posla. Nakon zabilježenih pozitivnih rezultata u početnoj fazi poslovanja, kompanija je odlučila napraviti zaokret i izaći sa vlastitim brendom.

“Radimo već dugo na principu ‘lohn’ poslova, proizvodnje za druge brendove, ali smo se sada odlučili odvažiti i pokrenuti vlastitu kolekciju proizvoda za rad u vrtu ‘Queen of Garden’. Preko dijasporske zajednice, ali i preko naših drugih partnera u svijetu imamo razvijene kanale prodaje i plasiranja proizvoda na međunarodno tržište. ‘Queen of Garden’ će biti dostupni u prodajnim lancima. Proizvode ćemo učiniti dostupnim online preko različitih web platformi i društvenih mreža”, dodaje Mensura.

Mensura i Andisa poručuju da je ovo priča o uspjehu, a da je ista nastala iz želje da jedna žena pomogne drugoj na putu da ostvare nešto novo i ohrabre bosanskohercegovačku kreativnost i inovativnost.

“Brend ‘Queen of Garden’ je inovativna ideja čijom bi se realizacijom došlo do proširenja asortimana proizvoda, te uvođenja nečeg novog na tržištu. Ideja kreće u savremenom dobu kada se mijenja svijest ljudi koji nastoje provoditi više vremena u prirodi i zdravom okruženju, radije nego u kancelarijama ili zagušljivim mjestima. Uzimajući u obzir ovu činjenicu i susrećući se sa ženama koje rade u vrtovima, baštama ili cvjetnjacima uočili smo nedostatak adekvatne, unikatne i inovativne opreme za rad. I tako je krenula ova priča. U saradnji sa USAID Projektom “Diaspora Invest” sada želimo stvoriti prostor za dodatna ulaganja i zapošljavanje koje će omogućiti uspjeh našeg brenda”, napominje Andisa.

Odjeća i oprema linije ‘Queen of Garden’ namijenjena je za vrt i baštu, te će biti izrađena prema najnovijim evropskim standardima od viskotehnoloških i inovativnih materijala, koji uz udobnost pri nošenju pružaju optimalnu zaštitu prilikom rukovanja sa različitim alatom.

“Asortiman proizvoda obuhvata uglavnom cvjetne dezene inspirisane modernim notama, te ćemo uskoro predstaviti radne kombinezone, hlače i šorceve, majice, kecelje, kaiševe i torbice za alat. Sa linijom ‘Queen of Garden’ planiramo na tržište izaći u proljeće ove godine. Poslije se planiramo proširiti i na inostrano tržište, gdje smo uvidjeli potražnju za ovakvom vrstom proizvoda, posebno u Hrvatskoj i Austriji koje su nam ciljane zemlje za izvoz”, dodaje Andisa.

“Želimo da se ovaj brend vezuje za rad u zajednici. Da vraćamo gradovima i selima u kojima smo prisutni, zato pozivamo škole i udruženja da nam se jave, kako bismo pokrenuli pozitivne priče u našoj zemlji”, zaključuje Mensura.

Previous Futsal: Bosna i Hercegovina nakon Švicarske deklasirala i Škotsku (Video)
Next IT sektor u Bosni i Hercegovini jača zahvaljujući povratnicima

You might also like

Ekonomija/Biznis

DDC MLS iz Sarajeva uposlit će oko 150 novih radnika u 2020.

Jedna od vodećih kompanija u oblasti industrije informacionih tehnologija u Bosni i Hercegovini, DDC MLS d.o.o. Sarajevo, čija je djelatnost outsourcing poslovnih procesa, očekuje stabilan rast do kraja 2020. i

MADE IN BOSNIA-387

Cinkaona u Doboju vraća nadu u suživot i povratak mladih u Bosnu i Hercegovinu

Naše odbojkašice plasmanom u Zlatnu ligu i košarkašice furioznim nastupom na Euru, na najbolji način pokazuju kako, samo kada radimo zajedno, iskreno i predano, možemo do uspjeha. Na ruševinama prije

Ekonomija/Biznis

Razvoj plasteničke proizvodnje u Lukavcu, i dodatna zapošljavanja (VIDEO)

  Općina Lukavac dodijelila je plastenike i opremu za plasteničku proizvodnju za 20 korisnika u okviru Projekta ”Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba”.