Euro Stil ušao u OBI markete u Austriji i Sloveniji

Euro Stil ušao u OBI markete u Austriji i Sloveniji

Euro Stil, firma kćerka Hifa Oil i lider u distribuciji drvnih energenata na tržištu Bosne i Hercegovine, ušao je sa svojim proizvodima u OBI markete u Austriji i Sloveniji. Osim toga, Euro Stil je povećao obim poslovanja za 20 posto u protekloj 2019. godini, navodi se u obraćanju javnosti kompanije sa sjedištem u Doboju povodom uspješnog okončanja poslovne godine.

Kao jedan od razloga za ovo značajno povećanje prometa u kompaniji navode uvođenje novog programa drvnih energenata – drvo u vreći i kutiji, kao i potpala u vrećici i kutiji. Ovaj novi asortiman Euro Stila postao je za kratko vrijeme veoma tražen prije svega na tržištima zemalja EU.

Također, prošle godine Euro Stil je dobio prestižni ENplus® certifikat A1 i A2 kvalitete, i to kao prvi bosanskohercegovački trgovac peletom, a što je dodatno podiglo razinu konkurentnosti Euro Stila na tržištu EU. Radi se o posebnoj klasi kvaliteta sa strožijim zahtjevima prema evropskim i međunarodnim standardima. 

Planom kompanije za 2020. godinu planirano je povećanje prodaje na tržištu EU, zatim uvođenje novih proizvoda, te usvajanje novih standarda poslovanja. Naime, Euro Stil će u cilju daljeg jačanja konkurentnosti raditi prije svega na dobijanju certifikata FSC CoC “Forest Stewardship Council” standarda koji će ga i definitivno lansirati u najpouzdanije dobavljače drvnih energenata za domaće i tržište EU u ovom dijelu Evrope.

I u drugom segmentu poslovanja – distribucija primarnih poljoprivrednih proizvoda, Euro Stil je povukao važne poslovne poteze, kao što su pokretanje maloprodaje i veleprodaje voća i povrća. Sa značajnim kapacitetom hladnjače u ovom dijelu zemlje, Euro Stil se i ovdje nametnuo kao važan tržišni faktor stabilizacije snabdijevanja hranom.

Previous Reakcije na provokacije u Srebrenici, Višegradu, Bratuncu…
Next Akademik Duraković: Krajnji cilj evangelističkog cionizma je Armagedon

You might also like

Ekonomija/Biznis

Malak Farma – Podrška poljoprivrednim proizvođačima značajna za revitalizaciju i oživljavanje bosanskog sela

Kako bi dali svoju podršku poljoprivrednicima koji rade mukotrpan posao da bi osigurali svoju i egzistenciju članova svojih porodica, u kompaniji Malak Farma su odlučili da povećaju otkupnu cijenu mlijeka

Ekonomija/Biznis

FBiH: Skoro 4.000 zaposlenih putem programa “Prvo zapošljavanje i samozapošljavanje”

  Više od 3.900 osoba zaposleno je kroz realizaciju programa “Prvo zapošljavanje i samozapošljavanje”.  Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je putem Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u 2016. godini

Ekonomija/Biznis

Bosanski namještaj sve traženiji – izvoz obara rekorde

Izvoz namještaja iz Bosne i Hercegovine nastavio je rast i u 2021. godini. Izvoz namještaja, posteljine i madraca iznosio je 1,25 milijardi KM, što je 22,2 posto više nego u