Firma iz Kaknja upošljava 120 novih radnika

Firma iz Kaknja upošljava 120 novih radnika

 

Privredno društvo za varilačko-montažne poslove “Elektrovar” Kakanj objavilo je oglas za prijem u radni odnos 120 radnika na određeno vrijeme. Najveći broj otvorenih radnih mjesta odnosi se na bravare (čak 80 izvršilaca), te po 20 na zavarivače i električare.

Kako je za BiznisInfo potvrdio Maid Husika, direktor Elektrovara, nova radna mjesta otvorena su zbog povećanja obima posla, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu.

„Obim posla koji radimo za ArcelorMittal je u porastu i tu nam treba dodatna radna snaga. Takođe, dogovorena su još dva nova posla za inostrane kupce. Jedan projekat ide van BiH a drugi bismo radili u našoj hali a takođe za kupca iz inostranstva“, kazao je Husika.

Kompanija Elektrovar d.o.o. Kakanj osnovana je 2001. godine. Bavi se poslovima na održavanju termoenergetskih postrojenja, montaži cjevovoda i cijevnih armatura, nabavci i ugradnji elektroinstalacija i elektroodržavanjem.

Trenutno zapošljava 185 osoba a u julu 2017. otvoren je i novi proizvodni pogon u Poduzetničkoj zoni “Vrtlište” Kakanj.

Previous Potpisan novi kolektivni ugovor - Plate rudara od 1.050 do 1.400 KM
Next Trasa autoputa Sarajevo-Beograd preko Tuzle jedna od optimalnijih (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Ms&Wood nastavlja stipendirati sve učenike Drvoprerađivačke škole u Fojnici

Bosanskohercegovački proizvođač namještaja Ms&Wood iz Fojnice nastavlja stipendirati sve učenike Srednje drvoprerađivačke škole u ovom gradu. Osim stipedniranja, kompanija će i iduće, školske 2019/2020 godine pružiti uvjete za redovnu praksu,

MADE IN BOSNIA-387

387: Mladi iz Bosne i Hercegovine razvili aplikaciju za bolju ekonomiju uz zabavu i nagradne igre

Mlada grupa građana iz Zavidovića, Zenice i Banovića, okupljena u Udruženju “Kupuj387”, pokrenula je aplikaciju koja ima za cilj stimulisanje na kupovinu domaćih proizvoda, uz zabavu i nagrade, piše Tuzlanski.ba.

Ekonomija/Biznis

Direktorica FIPA-e u Ankari: Prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Turske trebaju pratiti dodatna ulaganja

Direktorica FIPA-e i predsjednik Ureda za investicije pri Predsjedništvu Republike Turske dogovorili organizaciju poslovnog foruma u septembru 2022.godine u Bosni i Hercegovini Agencija za unaprijeđenje stranih investicija BiH (FIPA) potpisala