Firma iz Živinica finalizira investiciju vrijednu oko 20 miliona KM – u novoj fabrici posao za 80 novih radnika

Firma iz Živinica finalizira investiciju vrijednu oko 20 miliona KM – u novoj fabrici posao za 80 novih radnika

U okviru manifestacije „Gradonačelnik sa poslodavcima“ sumirani su rezultati poslovanja živiničkih firmi u prošloj godini, te dodijeljena priznanja za najuspješnije kompanije na području Grada Živinice.

Među nagrađenim firmama je i DISK d.o.o. Živinice , čiji je osnivač i direktor Zijad Selimović.Firma je osnovana 1996.godine i od tada do danas u stalnom je porastu peroizvodnja, broj zaposlenih, ali i investiranje u nove projekte.

Nakon dobitka nagrade Zijad Selimović se zahvalio na uručenom priznanju, a o rezultatima koje postiže rekao je:

“Poznato je da naša firma ima provjerenu mrežu dobavljača i isto tako daleko širu i obimniju mrežu kupaca na prostoru BiH i bivše SFRJ.Dobavljač nas redovno snabdijeva repro materijalom i mi smo generalni zastupnik za Balkan turske firme MMK.Prodaja vlastitih proizvoda i repro materijala za firme sličnih djelatnosti je u stalnom porastu, posebno od 2013.godine, kako u zemlji , tako i inozemstvu.Po ocjeni ZRC (agencije za praćenje ekonomskih rezultata firmi u BiH), pet godina zaredom smo svrstani u kategoriju brzorastućih firmi.U prošloj godini, po istoj agenciji, smo svrstani među 100 najvećih kompanija u kategoriji srednjih preduzeća“, kaže nam direktor Zijad Selimović, pišu zivince.ba.

U firmi DISK stalna su ulaganja u povećanje proizvodnje, u čimu vodeću ulogu imaju stručni kadrovi.Zahvaljujući tome uskoro će DISK izgraditi sasvim novu fabriku u Industrijskoj zoni Ciljuge:

„Širenje kapaciteta naš je stalni zadatak, tako da smo prije dvije godine počeli realizaciju investicije vrijedne oko 20 miliona KM, a riječ je o Fabrici za proizvodnju termo-izolacionih panela, veoma traženih na tržištu. Naša vlastita ulaganja u ovaj značajan proizvodni kapacitet premašuje 50 odsto ukupnih sredstava.

Potpuna izgradnja bit će do kraja tekuće godine i tu će posao dobiti oko 80 novih radnika“, ističe Selimović.

Previous Potpisan sporazum o formiranju skupštinske većine u TK između SDA i DF-a
Next Odbojkaši Bosne i Hercegovine pobijedili Srbiju sa 3:0 na otvaranju SP-a u Sarajevu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Godišnje izvezemo 79 000 tona mliječnih proizvoda – 22 000 tona više nego što uvezemo

Bosna i Hercegovina izveze 79 000 tona mliječnih proizvoda godišnje, što je količinski za 22 000 tona više nego što uvezemo. Međutim, vrijednost izvoza u 2018. je stigla na 89

Ekonomija/Biznis

Zašto se radnici firme Grammer boje Nijaza Hastora? Bosanski poduzetnik protiv sebe ima veoma jak lobi

Prevent grupacija u vlasništvu porodice Hastor iz Bosne i Hercegovine je ponovo tema njemačke javnosti. Zbog navodnih Preventovih namjera je demonstriralo više hiljada radnika firme Grammer. Da li su argumenti

Ekonomija/Biznis

Investicije u TK: U Lukavcu bi se trebalo otvoriti 800 novih radnih mjesta

Planovi za poslovni razvoj kompanije Boxmark, izgradnja novih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića