Firme Agrodar i Poljosementi do sada investirale oko 10 miliona KM u nove proizvodne pogone u Bihaću

Firme Agrodar i Poljosementi do sada investirale oko 10 miliona KM u nove proizvodne pogone u Bihaću

U sklopu posjete bihaćkim privrednim društvima, delegacija gradske uprave Bihać posjetila je proizvodne pogone firmi Poljosementi i Agrodar u prostoru nekadašnje tvornice Polietilenka. Spz Agrodar Bihać kupio je bihaćku “Polietilenku” u procesu stečaja prošle godine i od preuzimanja pogona do danas vlasnici  su investirali u nove proizvodne pogone skoro 4 miliona KM.

Prema riječima Aldina Kuduzovića,direktora Agrodara, ukupna  vrijednost investicije biti će oko 10 miliona KM, a do sada su urađene, u regiji najveće i najmodernije hladnjače i šok komore kapaciteta 2.500 m2 .

„Pri kraju su radovi na stavljanju u funkciju pogona za pakovanje maline, kupljena je potpuno nova oprema za preradu kestena koja će kao gorivo za grijanje kotlova koristiti koru od oguljenog kestena. Naš plan je da zaključno sa 15. septembrom  ove godine pogon za preradu kestena bude stavljen u funkciju i da tad zaposlimo oko 60 radnika „ – istakao Kuduzović.

U firmama Agrodar i Poljosementi i u narednom periodu planiraju sa novim investicijama, prvenstveno kroz gradnju modernog vrtnog centra i silosa za za skladištenje žitarica.

„Naš plan za 2017. godinu je da se otkupi oko 2.500 tona krastavca od 1.500 kooperanata,  te oko 600  tona maline, 600 tona kestena i oko 200  tona slatke paprike. Ono što je za nas bitno , sva proizvodnja je unaprijed dogovorena za tržište EU i u toku su pregovori sa njemačkim partnerima oko organiziranja prerade povrća i voća u pogonima Agrodara“ – kaže Kuduzović, saopćavaju iz gradske uprave Bihać.

Previous ROBB BUTLER (WHO): “Ako se nastavi pad imunizacije, u Bosni i Hercegovini ćemo vidjeti ono što i u Rumuniji gdje je epidemija ospica odnijela ljudske živote”
Next Ko ne riskira, taj ne profitira: Brčak uspješno posluje zahvaljujući proizvodnji - leda!

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Najbolja voda na svijetu jeftinija od ostalih na bosanskohercegovačkom tržištu

Tešanjski kiseljak nedavno je na prestižnom takmičenju u Sjedinjenim Američkim Državama dobio zlatnu medalju, odnosno proglašen je najboljom vodom na svijetu, o čemu su izvijestili svi mediji u Bosni i

MADE IN BOSNIA-387

Spas za povratnike: Na ribnjaku u Žepi svoje plate zarađuju Bošnjaci i Srbi

Ribnjaci porodice Tabaković iz Žepe danas su jedna od rijetkih kompanija koje uspješno posluju na području nekada zaštićene zone Ujedinjenih nacija (UN), Žepe. Muhamed, povratnik u Žepu iz Norveške je

Ekonomija/Biznis

Al Thani: Bosna i Hercegovina destinacija u koju vrijedi ulagati

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić susreo se, u okviru svjetske izložbe Expo 2020 Dubai, sa sheikhom Mohammedom bin Abdulla Al Thanijem, predsjednikom Uprave kompanije “Air Arabia” i vlasnikom lanca