FLYBOSNIA – prvi avion sletio u Sarajevo, u planu nabavka još jednog Airbus-a

FLYBOSNIA – prvi avion sletio u Sarajevo, u planu nabavka još jednog Airbus-a

 

Na međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je prvi avion aviokompanije Flybosnia, prve sa bosanskohercegovačkim  nacionalnim predznakom nakon ugašenog BH Airlinesa. Riječ je o avionu Airbus A 319, koji nosi ime Sarajevo. Avion ima 156 mjesta, od kojih 12 u poslovnoj klasi. 

Ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda, kojim je kapetan Amir Baralić uručio certifikate nakon završene obuke.

U toku je uspostavljanje redovnih evropskih ruta, uz progresivno uključivanje destinacija poput Londona, Frankfurta, Rima i Pariza, uz dodatne planove pružanja letova za Rijad, naročito u periodu visoke sezone.

“U narednih 12-18 mjeseci želimo da se broj letova u Sarajevu i izvan Sarajeva više nego udvostruči. FLYBOSNIA teži da postane održiva aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu, koja povezuje Bosnu i Hercegovinu sa odabranim međunarodnim destinacijama putem direktnih letova. Naš početni fokus će biti na Evropi, progresivno uspostavljanje destinacija uključujući London, Pariz, Frankfurt, Rim, Moskvu itd., kao i pružanje sezonskih letova drugim odabranim destinacijama na Bliskom istoku“-kazao je direktor FLYBOSNIA Chris Gabriel.

“Ovo je izuzetno pozitivna priča, kako za Međunarodni aerodrom Sarajevo, tako i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Poželjet ćemo ovom mladom prijevozniku, koji je već zaposlio veliki broj bh. građana, puno letova, širenje mreže, te da u skoro vrijeme uvedu i letove  prema evropskim destinacijama, a  kako su i najavili“ – izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Planovi su da se u narednom periodu nabavi još jedan Airbus A319 za širenje mreže operacija.
Flybosnia je  nova, mlada i dinamična aviokompanija koja će težiti tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga. Osnivači Flybosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji.

Previous Džindijska džamija: Još jedan tuzlanski dragulj na listi nacionalnih spomenika
Next EKONOMSKA MOĆ SREDNJOVJEKOVNE BOSANSKE DRŽAVE

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Lukavačka kompanija PGL Protect predstavila se na najvećem skandinavskom sajmu transporta

Lukavačka kompanija PGL Protect je predstavila svoje proizvode na upravo završenom najvećem skandinavskom sajmu transporta „TRANSPORT 2023“ koji se održao u Herningu u Danskoj. Kompanija PGL Protect je bila jedini

Ekonomija/Biznis

VIDEO – Izgradnja prve privatne bolnice u Sarajevu

Izgradnja bolnice, odvija se prema utvrđenom terminskom planu. Otvaranje ove visokokvalitetne i tehnološki napredno opremljene zdravstvene ustanove za pacijente planirano je u zadnjem kvartalu ove godine. Bolnica će biti smještena

Ekonomija/Biznis

Aerodrom Tuzla otvara novi terminal početkom maja

Aerodrom Tuzla će u maju ove godine otvoriti svoju dugoočekivanu proširenu zgradu terminala, javlja Ex-Yu Aviation. Svi građevinski radovi na objektu, u vrijednosti većoj od tri miliona eura su završeni, tako