Formiran komitet za povećanje trgovinske razmjene Bosne i Hercegovine, Srbije i S. Arabije

Formiran komitet za povećanje trgovinske razmjene Bosne i Hercegovine, Srbije i S. Arabije

Saudijska Arabija, Srbija i Bosna i Hercegovina danas su u Rijadu formirale zajednički trilateralni komitet koji se bavi kreiranjem i praćenjem aktivnosti vezanih za povećanje trgovinske razmjene i realizaciju saudijskih investicija u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Komitet je formiran tokom sastanka ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirka Šarovića sa ministrom trgovine i investicija Saudijske Arabije Mahidom bin Abdulahom Al Kasabijem.

Ljajić i Šarović, koji predvode delegaciju dvije zemlje u dvodnevnoj zajedničkoj posjeti Saudijskoj Arabiji danas su se sastali sa saudijskim princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom.

Sa princom Al Saudom, koji je i predsjednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu, usaglašena je posjeta turoperatera iz Srbije i Bosne i Hercegovine za april ove godine, gdje će biti predstavljena turistička ponuda dvije zemlje za saudijsko tržište.

U susretu sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom Al Fadilom dogovoreno je održavanje zajedničkog sajma u Rijadu, na kome će biti predstavljeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi i potencijali Bosne i Hercegovine i Srbije..

Ministar gradjevinarstva i stanogradnje Madžed bin Abdulah Al Hogai pozvao je kompanije iz Bosne i Hercegovine i Srbije iz oblasti građevinarstva da učestvuju na tenderima u Saudijskoj Arabiji, “budući da se očekuje izgradnja više od 1,5 miliona stambenih jedinica u narednih sedam godina” – javljaju agencije.

 

Previous Hadži Lojo: 'Strašni vođa bosanskih pobunjenika'
Next Nijaz Duraković - intelektualac britkih misli i jasnog jezika (Video)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Absolute group iz Travnika pravi sportsku opremu za 700 klubova

Absolute group je kompanija koja je osnovana 2014. godine sa ciljem pružanja usluga i proizvodnje shodno potrebama globalnog tržišta na kojem se kompanija želi iskušati i pozicionirati. Absolute Group je

MADE IN BOSNIA-387

Firmi Ećo Company otvara se tržište Omana

Visoka delegacija zvaničnika i privrednika iz Omana posjetila je firmu Ećo Company kako bi se upoznali sa potencijalima kompanije u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera za tržišta Bliskog istoka.

Ekonomija/Biznis

Najuspješnije tri godine u novijoj historiji Hadžića

  Iskorak ka ekonomskom, privrednom i svakom drugom napretku građani općine Hadžići su napravili 2004. godine kada su za načelnika izabrali Hamdu Ejubovića. Od te godine pa do danas uspjesi ove lokalne