Glumac iz Sandžaka završio na građevini zbog neslaganja s Vučićem

Glumac iz Sandžaka završio na građevini zbog neslaganja s Vučićem

Zvijezda serije “Igra sudbine” Ammar Mešić, govorio je za N1 o razlozima zbog kojih više neće igrati Strahinju, lika u seriji koji je bio izuzetno popularan, kao jedan od razloga prekida saradnje navodi se i njegov aktivizam kao i kritike upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Dobio sam objašnjenje da se u seriju uvode novi likovi i nove priče u seriji. To je jedini razlog koji sam ja dobio, da li je to zaista tako ili nije to ne mogu da znam. Tako mi je napisano u emailu. Ja ne krivim ni TV Prva ni produkciju jer je to njihovo legitimno pravo i ja ću slijepo vjerovati da su to pravi razlozi. Apsolutno me ne zanima ko je na vlasti, ja kao građanin se bavim pitanjima kako živim, šta želim i mogu da kažem. Ja moram da vjerujem da je to razlog. Želim i dalje da maštam o tome da živim u iole demokratskom društvu. Jesam kritikovao Vučića ali kritikovaću i bilo koga drugog.” kaže Mešić.

Da li se kajete? Da li bi sve ponovili?

“Bih, ja ne pripadam opoziciji, ne pripadam nikome. Čekam da dođe neka nova mlada energija u Srbiju, a ne političari koji su 30-40 godina na vlasti i koji uništavaju sve. Ne želim da me niko prisvaja. Ne pripadam opoziciji ni vlasti, pripadam mami i tati, pripadam državi Srbiji.” kazao je Mešić.

Da li je istina da su još neki od kolega pod prijetnjama? Stevan Piale i Olja Lević su imena koja ste spominjali.
“Olja Lević, moja prijateljica, je dala otkaz u Igri sudbine. Ne komentarišem njen slučaj i šta je razlog, znam ga, ali ne želim da ga kažem. Što se tiče Steve i Olje smatram da su predivni mladi ljudi, smatram ih svojim prijateljima. Naročito Stevu koji je u ovom periodu bio uz mene. To su moralni ljudi.” odgovorio je Mešić za N1.

Očekujete li od ostalih kolega da stanu uz vas?
“Ne, ne očekujem, naučio sam da u životu ne očekujem previše nazad. Moj je plan da za mjesec odem u Austriju i radim na građevini i zarađujem novac. To je stvarno istina. Prije par dan sam bio u Beču i dogovorio da idem da radim.” kazao je.

To znači da nema novih projekata?
“Vjerujem da ima ali vjerujem da postoje neke liste na televizijama koje ne žele baš mene. Biće ovo teško razdoblje.” rekao je Mešić.

Nije pomoglo ni srbovanje

Podsjećamo, ovaj glumac rođen u Prijepolju postao je ‘popularan’ u posljednje vrijeme zahvaljujući i viralnom intervjuu koji je naslovljen ‘Kako Ammar, a Srbin?’.

“Ja se ne razumem u to šta je bosanski jezik, šta su Sandžaklije, ja pričam srpskim jezikom. U Prijepolju se priča ekavicom i ijekavicom, kažemo i bijelo mleko i belo mleko. Muka mi je tih ljudi koji nam prebrojavaju krvna zrnca. Mislim da su političari krivi”, govori glumac Ammar Mešić u jednoj od epizoda emisije “PopTok”.

Taj intervjuu uradio je prije devet mjeseci, neposredno nakon kritika upućenih predsjedniku Srbije.

No, ni to nije pomoglo ovom glumcu bošnjačkog porijekla da zadrži posao u Beogradu.

Previous Vlada FBiH ubrzanim zaduživanjem ugrožava ekonomsku stabilnost FBiH
Next Kanadske čestitke za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

You might also like

SANDŽAK

Tužilaštvo i MUP da utvde ko su osobe koje su pjevale u slavu genocida i ratnih zločina i kazni ih u skladu sa zakonom

Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem su pojedinci za koje sandžački mediji navode da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) – Inicijativa poručuje – ako je

SANDŽAK

20. novembar – Dan Sandžaka

BNV organiziralo prijem i dodjelu književne nagrade „Pero Ćamila Sijarića“ povodom Dana Sandžaka Večeras je u Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća održan svečani prijem povodom Dana Sandžaka. Ovaj događaj posvećen

SANDŽAK

Izbori u Crnoj Gori: Bošnjačka stranka ostvarila najbolji rezultat od osnivanja

Bošnjačka stranka (BS) na vanrednim parlamentranim izborima u Crnoj Gori ostvarila je najbolji rezultat od svog osnivanja. Prema preliminarnim rezultatima, BS je osvojila 6,8 odsto, odnosno imat će šest poslanika