Gračanica poput Tešnja: Firme upošljavaju radnike iz Rs-a

Gračanica poput Tešnja: Firme upošljavaju radnike iz Rs-a

 

Načelnici odjeljenja Opštinske uprave Petrovo (nekadašnje Bosansko Petrovo Selo),  održali su sastanak sa rukovodstvom firmi “Fortunato” iz Gračanice i “Paul Green” iz Austrije, koji su u potrazi za stotinu novih radnika za pogon u Gračanici.

Budućim obućarima, kako je istaknuto u pismu namjere kojim su se predstavnici pomenutih firmi obratili opštini Petrovo, nude se “primanja koja su među najboljima u tom sektoru, motivirajuća radna atmosfera, plaćeni topli obrok, osigurani prijevoz, te radno vrijeme od 07:00 do 15:00 sati”.

Na sastanku je dogovoreno da se u srijedu, 06.03.2019. godine, u prostorijama restorana Cedam u zgradi opštine u Petrovu, sa početkom u 18:00 sati, održi sastanak sa zainteresovanima za posao u pogonu u Gračanici, na kom će direktno od vlasnika firme moći saznati sve potrebne detalje.

-Veliki broj Gračanlija bavi se biznisom. Oko 1450 poslovnih subjekata aktivno djeluje u Gračanici. Izgleda da ova uspješna općina u entitetu FBiH ima potrebu za dodatnim radnicima a njih, vidimo to, traži i u entitetu Rs.

Odranije već u Tešnju opskrbu pronalaze radnici iz Doboja, koji i autobusom svakodnevnom dolaze na posao u ovu privredno razvijenu sredinu.

 

(MiruhBosne/Agencije)
Previous Širenje domaćeg trgovačkog lanca: TC Belamionix danas otvoren i u Kalesiji
Next Obilježavanje Dana bosanske nezavisnosti na kraljevskom Bobovcu (Video)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanska ekonomija u 2021. znatno iznad prognoza MMF-a i Svjetske banke

Ekonomski rast Bosne i Hercegovine poslije pandemijskog šoka 2020. godine nije nimalo loš, i naša zemlja imat će bolje makrokonomske pokazatelje u ovoj godini nego neke od susjednih zemalja. Početkom

MADE IN BOSNIA-387

Racks Production Bosnia: Transportne korpe iz Jajca osvajaju svjetsku autoindustriju

Bosna i Hercegovina je u svijetu prepoznata kao zemlja sa dugom tradicijom i velikim iskustvom u automobilskoj industriji. Jedna od kompanija koja u svijetu opravdava taj status je RACKS PRODUCTION

Ekonomija/Biznis

Škafa će proizvoditi hranu i imati 1.000 radnika

  Kako to izgleda podići se iz pepela – najbolje zna poslovna porodica Karalić, inače vlasnici nekadašnjeg maloprodajnog giganta Škafe. Kažemo nekadašanjeg, s obzirom da to da su brojne nesretne