Gračanica poput Tešnja: Firme upošljavaju radnike iz Rs-a

Gračanica poput Tešnja: Firme upošljavaju radnike iz Rs-a

 

Načelnici odjeljenja Opštinske uprave Petrovo (nekadašnje Bosansko Petrovo Selo),  održali su sastanak sa rukovodstvom firmi “Fortunato” iz Gračanice i “Paul Green” iz Austrije, koji su u potrazi za stotinu novih radnika za pogon u Gračanici.

Budućim obućarima, kako je istaknuto u pismu namjere kojim su se predstavnici pomenutih firmi obratili opštini Petrovo, nude se “primanja koja su među najboljima u tom sektoru, motivirajuća radna atmosfera, plaćeni topli obrok, osigurani prijevoz, te radno vrijeme od 07:00 do 15:00 sati”.

Na sastanku je dogovoreno da se u srijedu, 06.03.2019. godine, u prostorijama restorana Cedam u zgradi opštine u Petrovu, sa početkom u 18:00 sati, održi sastanak sa zainteresovanima za posao u pogonu u Gračanici, na kom će direktno od vlasnika firme moći saznati sve potrebne detalje.

-Veliki broj Gračanlija bavi se biznisom. Oko 1450 poslovnih subjekata aktivno djeluje u Gračanici. Izgleda da ova uspješna općina u entitetu FBiH ima potrebu za dodatnim radnicima a njih, vidimo to, traži i u entitetu Rs.

Odranije već u Tešnju opskrbu pronalaze radnici iz Doboja, koji i autobusom svakodnevnom dolaze na posao u ovu privredno razvijenu sredinu.

 

(MiruhBosne/Agencije)
Previous Širenje domaćeg trgovačkog lanca: TC Belamionix danas otvoren i u Kalesiji
Next Obilježavanje Dana bosanske nezavisnosti na kraljevskom Bobovcu (Video)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanska firma Euro-asfalt gradi autoputeve u EU

  Danas je svečano otvorena dionica Draženci-Gruškovje u Sloveniji, a za čiju izgradnju je zaslužna bosanskohercegovačka kompanija “Euro-asfalt d.o.o.”. Ovo je prvi put da je kompanija iz Bosne i Hercegovine

Ekonomija/Biznis

Turske investicije u proizvodnju suncokretovog ulja: Fabrike u Kotorskom i Vogošći

Turski investitor i direktor dobojske firme “Bioil” Ismet Ozturkman uložiće, uprkos administrativnim preprekama sa kojim se suočava u procesu stavljanja u pogon fabrike rafinisanog ulja u Kotorskom, još 15 miliona

MADE IN BOSNIA-387

INZ i Malak Farma sarađuju na unapređenju kvalitetne organske proizvodnje

Desetak kilometara od Kaknja, nadomka sela Zajezda, već dvije godine funkcionira Malak farma, jedinstveni koncept ruralnog razvoja, proizvodnje i uzgoja hrane biljnog i životinjskog porijekla, u simbiozi sa turističkim kapacitetom