Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

Jedna od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija, TMD Group Gradačac, počinje izgradnju nove fabrike. Ceremonija svečanog polaganja kamena temeljca nove tvornice TMD motor components u Gradačacu održat će se 21. februara.

Ovu informaciju za BiznisInfo je potvrdio Adem Hanić, predsjednik Uprave TMD Group.

Kako je kazao, u novoj fabrici će se proizvoditi dijelovi za automobilsku industriju, isti proizvodni program koji kompanija proizvodi u ostalim fabrikama u Gradačcu.

– Ova investicija je tek početak projekta koji je planiran za 2021. godinu u Gradačcu. Investicija u objekat koji se otvara u petak iznosi oko 3 miliona KM, a o ukupnoj vrijednosti investicije još je rano govoriti – kazao je Hanić.

Cjelokupan projekat još nije definisan i u zavisnosti od opreme koja će se instalirati i svega ostalog, tek tada kada zaokruže cijeli projekat znat će i vrijednost kompletne investicije.

– Još ne znamo ni tačan broj zaposlenih, no izvjesno je da u svakom slučaju to neće biti ispod 100 – kazao je Hanić za BiznisInfo.

TMD je jedan od najvećih bosanskohercegovačkih izvoznika koji se konstatno širi.

U septembru 2018. otvorili su novi pogon u Gradačcu u koji je uloženo preko pet miliona eura. Sva proizvodnja iz tog pogona namijenjena je automobilskoj industriji i sve ide u izvoz.

-TMD Group Gradačac ima fabrike u Gradačcu, Sarajevu i Brčkom. Specijalizovan je za proizvodnju vanjskih i unutrašnjih prstenova za automobilske ležajeve.

Radi za najveće svjetske kompanije kada je u pitanju proizvodnja komponenti za automobilsku industriju. Među njima su Schaefller, SKF i NTN/ SNR.

TMD grupacija gradi i fabriku u Hrvatskoj, u Općini Babina Greda. Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini.

Previous U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona
Next Studenti sarajevskog ETF-a napravili prvog bosanskog humanoidnog robota

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosna i Hercegovina organizovano nastupa na sajmu namještaja imm 2024

Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine nastavlja aktivnosti podrške bh. kompanijama za izlaganje na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera imm cologne koji će se održati od 14-18. januara 2024. godine

MADE IN BOSNIA-387

U Donjem Vakufu prvi u svijetu komercijalno proizvode organske krevete

Nakon više od stoljeća tradicije u drvnoj industriji i proizvodnji građevinske stolarije, u Donjem Vakufu u pogonima smještenim na više od 35.000 kvadratnih metara za svjetsko, ali i domaće tržište

Ekonomija/Biznis

Otvoren treći Sarajevo Halal Fair: Halal tržište je najbrže rastuće tržište u svijetu

(MINA) – Treći međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) počeo je danas u Sarajevu, u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Agencije za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u