Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

Jedna od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija, TMD Group Gradačac, počinje izgradnju nove fabrike. Ceremonija svečanog polaganja kamena temeljca nove tvornice TMD motor components u Gradačacu održat će se 21. februara.

Ovu informaciju za BiznisInfo je potvrdio Adem Hanić, predsjednik Uprave TMD Group.

Kako je kazao, u novoj fabrici će se proizvoditi dijelovi za automobilsku industriju, isti proizvodni program koji kompanija proizvodi u ostalim fabrikama u Gradačcu.

– Ova investicija je tek početak projekta koji je planiran za 2021. godinu u Gradačcu. Investicija u objekat koji se otvara u petak iznosi oko 3 miliona KM, a o ukupnoj vrijednosti investicije još je rano govoriti – kazao je Hanić.

Cjelokupan projekat još nije definisan i u zavisnosti od opreme koja će se instalirati i svega ostalog, tek tada kada zaokruže cijeli projekat znat će i vrijednost kompletne investicije.

– Još ne znamo ni tačan broj zaposlenih, no izvjesno je da u svakom slučaju to neće biti ispod 100 – kazao je Hanić za BiznisInfo.

TMD je jedan od najvećih bosanskohercegovačkih izvoznika koji se konstatno širi.

U septembru 2018. otvorili su novi pogon u Gradačcu u koji je uloženo preko pet miliona eura. Sva proizvodnja iz tog pogona namijenjena je automobilskoj industriji i sve ide u izvoz.

-TMD Group Gradačac ima fabrike u Gradačcu, Sarajevu i Brčkom. Specijalizovan je za proizvodnju vanjskih i unutrašnjih prstenova za automobilske ležajeve.

Radi za najveće svjetske kompanije kada je u pitanju proizvodnja komponenti za automobilsku industriju. Među njima su Schaefller, SKF i NTN/ SNR.

TMD grupacija gradi i fabriku u Hrvatskoj, u Općini Babina Greda. Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini.

Previous U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona
Next Studenti sarajevskog ETF-a napravili prvog bosanskog humanoidnog robota

You might also like

Ekonomija/Biznis

Turistički kompleks u Trnovu dobio sve potrebne saglasnosti i spreman je za ulaganja

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) održali su sastanak (14.3.) s vlasnikom firme Buroj International Group d.o.o. Projekat turističkog kompleksa u Trnovu dobio je sve potrebne saglasnosti

Ekonomija/Biznis

Ambasador Turske: Novi Sporazum o slobodnoj trgovini značajan poticaj trgovinskim odnosima

  Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc odgovarao je na pitanja novinara AA vezano za odnose između dvije zemlje, kao i o aktivnostima turskih kompanija i drugih organizacija

Ekonomija/Biznis

Srbija: Turski Teklas preuzima više od 1.000 radnika firme koja je prestala s radom u Vranju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odlikovati generalnog direktora turske kompanije Teklas Nebia Anila zbog svega što je učinio za jug Srbije, konkretno za Pčinjski okrug, javlja