Hifa Oil – prva domaća kompanija koja je sa maloprodajom izašla na inostrano tržište

Hifa Oil – prva domaća kompanija koja je sa maloprodajom izašla na inostrano tržište

 

Otvaranjem svog prvog maloprodajnog objekta u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, postaje prva domaća kompanija koja u ovom segmentu poslovanja izlazi na inostrana tržišta.

Benzinska pumpa sa pratećim sadržajima bit će otvorena krajem ove godine, a nalazi se na izlazu iz Podgorice tačnije na putu Petrovac – Bar.
Objekat se prostire na 5.000 kvadratnih metara i izgrađen je po internim standardima Hifa Oil – Euro Oil brenda, te će pored najkvalitetnijih goriva, kupcima nuditi i pranje vozila, Euro market sa preko 4.000 artikala, kao i Caffe sa brzom hranom.
Ujedno je i predviđeno da u novom objektu bude i sjedište kompanije na ovom tržištu, Hifa Oil CG.

“Izuzetna nam je čast što je Hifa Oil prva domaća kompanija koja je izašla van granica Bosne i Hercegovine u segementu maloprodaje, i zaista su to odlike najboljih. Također nam je drago što će Crna Gora dobiti Euro Oil brend na svome tržištu, kojeg će potrošači zasigurno prepoznati po vrhunskom kvalitetu. Hifa Oil već posluje na crnogorskom tržištu preko svoje kćerke firme Hifa Oil CG, i otvaranjem maloprodajnog objekta u Podgorici dajemo novu vrijednost poslovnoj strategiji jačanja našeg pozicije u ovom dijelu regije”, izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil.

Novim investicijama Hifa Oil je u posljednjih godinu dana ostvarila značajniji ulazak u sektor maloprodaje. Riječ je o novom brandu Hifa Oil  – Euro Oil koji je spoj savremene i po evropskim standardima sagrađene benzinske pumpe sa pratećim sadržajima, kao što je super market. Sa novim vizuelnim identitetom i konceptom koji objedinjava točenje goriva i shopping, novi brand Euro Oil pozdrazumijeva i nova ulaganja i nova radna mjesta sa ciljem značajnijeg ulaska kompanije u segment maloprodaje, a koji će osim Euro Oila uključiti još jedan novi brand komapnije – Euro Marketi.

Kompanija trenutno posjeduje pet Hifa Oil – Euro Oil pumpi, i to u Sarajevu, Tesliću, Busovači, Banovićima i Rudom. Osim benzinske pumpe u Podgorici u skorije vrijeme u planu je otvaranje još dvije.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona.

Previous U Sarajevu otvoren 14. Zimski salon knjige: Prilika za kupovinu izdanja po povoljnim cijenama
Next Vogošća bilježi pozitivan prirodni priraštaj, povećanje broja učenika (VIDEO)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Povećan izvoz čokoladnih proizvoda iz naše zemlje

Iako je pandemija virusa korona negativno uticala na plasman brojnih proizvoda iz Bosne i Hercegovine na inostrana tržišta, domaći konditori u konačnici imaju razloga za zadovoljstvo, jer se izvoz slatkiša

Ekonomija/Biznis

Turska grupacija „Ecose“ namjerava investirati u BPK Goražde

Predstavnici velike turske grupacije „Ecose“ koja ima registrovanu kompaniju u Bosni i Hercegovini danas su ponovo boravili u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde gdje je sa premijerom i lokalnim zvaničnicima razgovarano

Ekonomija/Biznis

Mlade poduzetnice iz Zenice proizvode pamučne zaštitne maske za lice

Medicinske maske su postale svakodnevna potreba usljed širenja koronavirusa u svijetu, zbog čega je došlo do povećane potražnje i manjka istih na tržištu. Nakon pobjede na Sarajevo Business Forum Start-Up