‘Hifa oil’ u CG dobila posao vrijedan pola miliona eura

‘Hifa oil’ u CG dobila posao vrijedan pola miliona eura

Kompanija “Putevi”, koju je osnovala Skupština opštine Podgorica, nabavlja bitumen od kompanije „Hifa oil CG”, vlasnika Izudina Ahmetlića, koji je prema Forbsovoj listi najbogatiji Bosanac, pišu crnogorski mediji.

Radi se o poslu vrijednom oko 596 hiljada eura, sa uračunatim PDV-om. Predstavnici firme „Hifa oil CG” još u augustu prošle godine potpisali su ugovor o nabavci robe sa direktoricom „Puteva” Violetom Klikovac.

Kompanija HIFA – OIL doo Tešanj osnovala je podružnicu „Hifa oil CG” u maju 2017. godine. 

Nedavno je „Hifa oil CG” otvorila svoj prvi maloprodajni objekat u Podgorici.  
Tom prilikom najavljeno je otvaranje novih benzinskih pumpi u Crnoj Gori.

  • Do 2009.g. HIFA-OIL je poslovala isključivo u Bosni i Hercegovini (kao uvoznik i distributer na domaćem tržištu). Međutim, trendovi, zahtjevi tržišta i povećanje kapaciteta ponude u regionu uticali su na novi odgovor firme: nastup na tržištima regije uključujući i članice Evropske unije.
Previous Za investitora iz Dubaija bosanske firme grade ekskluzivni hotel u Africi
Next Nogometašice U-16 reprezentacije uče znakovni jezik kako bi komunicirali sa kolegicom

You might also like

Ekonomija/Biznis

Njemački investitor izgradio novi pogon u Goraždu

Pri kraju su radovi na poslovnom objektu kompanije Tekvor Care (TVC) u Goraždu.  Riječ je o proizvodno – skladišnom objektu površine 12.400 metara kvadratnih a radove izvodi firma Baupartner Lukavac.

Ekonomija/Biznis

Novalić: Povećanje zaposlenosti zabilježno u svim kantonima – 38.000 u ovom mandatu

  Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača održali su danas sastanak s dužnosnicima vlada svih kantona u Federaciji BiH s ciljem

Ekonomija/Biznis

Mujo Begić u rodnim Begićima kod Vlasenice namjerava zasaditi 100 hektara italijanskog lješnjaka

Bajkoviti predjeli naselja Begići podno Vlasenice zahvaljujući Muji Begiću prekriveni su italijanskim lješnjacima. Begić 28 godina živi i radi u Milanu (Italija) gdje je angažovan na projektovanju, sređivanju i održavanju