Hotel O3 na Igmanu biće završen sredinom ove godine

Hotel O3 na Igmanu biće završen sredinom ove godine

 

Na olimpijskoj planini Igman i dalje traju radovi na Hotelu O3, smještajom objektu vrijednom više od 14 miliona KM. Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije, radovi na obnovi nekadašnjeg hotela Feri na Igmanu uveliko traju, potvrdio je nedavno za Akta.ba Amer Ćorić, direktor novoosnovane firme O3 d.o.o. Sarajevo koja je i investitor projekta.

Kako smo vidjeli na terenu, u toku su radovi na nadogradnji hotela koji će dobiti nove sadržaje u odnosu na stari objekt, a biće mu podignuta i kategorija na četiri zvjezdice.

Radnici kompanije H.M.I. Inžinjering iz Sarajeva, koja je izvođač radova, rade kompletno renoviranje objekta, promjenu instalacija, rušenje dotrajalih konstrukcija i nadogradnju dva bočna krila. Nadzor radova vrši Prodig d.o.o.

Iako je bilo govora da će hotel biti završen do početka Europskog zimskog olimpijskog festivala mladih 2019. (EYOF), ipak kompleks neće biti završen do tada.

“Radovi su u toku i obavljaju se planiranom dinamikom. Iako je bio plan da hotel bude završen do početka EYOF-a, hotel nažalost neće biti završen, a rok za završetak radova je druga polovina 2019. godine”, kazao je Ćorić.

Podsjetimo, nakon renoviranja, Hotel će nositi naziv O3 i planirano je da bude dio modernog evropskog trening centra.

Hotel O3 će imati 65 soba i u potpunosti će biti prilagođen sportskim ekipama iz cijelog svijeta.

Pored hotela planirana je izgradnja nogometnih terena, terena za košarku i rukomet sa odgovarajućom podlogom, teniskih terena, šetnica, staza za trčanje i biciklizam itd.

Previous Nebojša Šerić, autor spomenika bosanskim specijalcima: Sumnjam da bilo ko u Sarajevu ne želi da vidi spomenik momcima koji su toliko mnogo učinili za grad
Next U FBiH u oktobru natalitet veći od mortaliteta: Sarajevo, Zenica i Goražde bilježe pozitivan prirodni priraštaj

You might also like

NAŠI DANI

„Zeka komerc“ iz Gračanice zaposlio 35 ljudi u Cazinu

Društvo za trgovinu i usluge „Zeka komerc“ iz Gračanice nakon Bihaća je i u Cazinu jučer svečano otvorilo svoj „Zeka bau centar“, drugi poslovno-prodajni objekt u Unsko-sanskom kantonu i osmi

Ekonomija/Biznis

Najprofitabilnija godina za ilijašku Željezaru

Za Željezaru d.d. Ilijaš poslovna 2022. godina bit će najbolja u historiji kompanije, već na osnovu polugodišnjeg presjeka, jer su u tom periodu ostvarili ekspanziju i rekordan izvoz na tržište

Ekonomija/Biznis

Proizvodi od plastike gračaničkog Plastoflexa našli put do evropskih kupaca

  Porodična firma Plastoflex iz Gračanice osnovana je 2013. godine i bavi se brizganjem dijelova od plastike koji se koriste u različitim industrijama. U samo nekoliko godina poslovanja razvili su