Kalesija: ‘EMS Factory’ čarapama vrhunskog kvaliteta osvaja tržište

Kalesija: ‘EMS Factory’ čarapama vrhunskog kvaliteta osvaja tržište

Enes Muhamedbegović, pravnik po struci, nakon sedmogodišnjeg rada u jednom tuzlanskom hotelu otišao je u poduzetničke vode. U Kalesiji je pokrenuo malu fabriku za proizvodnju čarapa EMS Factory.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako se ideja o čaraparstvu rodila jedne večeri tokom razmišljanja o mogućnostima i vrstama privatnog posla koji bi oni kao porodica mogli pokrenuti.

“Htio sam raditi nešto što svima treba, a da pritom nije pretjerano skupo, dakle za svačiji džep.Tada se rodila ideja o proizvodnji čarapa koje će biti kvalitetnije od onih koje već imamo na tržišu, koje će biti pamučne i koje neće imati ništa osim prirodnih vlakana”, kazao je Muhamedbegović.

Njegova poduzetnička priča, kao i mnoge druge nije bila lagana. Najteže je bilo doći do mašina jer su takve mašine obično skupe, stare, pokvarene ili izrađene i izvan radne kondicije.

Zahvaljujući njegovoj upornosti i ovaj problem je već odavno iza njih. Danas čarape EMS Factory možete kupiti  u marketima Bingo d.o.o. Tuzla, Cash&Carry ABC Tuzla, a u pregovorima su i sa drugim domaćim trgovačkim lancima.

Kaže kako je planova mnogo. U suradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice uskoro kreće u nabavku novih kružnopletačih strojeva.

“U planu je i širenje firme i upošljavanja novih radnika, prvenstveno lica sa invaliditetom kakav sam i sam. Vjerovatno ćemo ove godine pokusati ‘napasti’ inostrano tržište“, kazao je Enes.

Previous Bosanska Dubica: Nakon napada na džamiju počinioci uputili izvinjenje
Next Mladi inovatori iz Srebrenice: Marica i Haris osmislili 'pametni kontejner'

You might also like

Ekonomija/Biznis

“Derubis Caravans” – vlasnik EU certifikata i homologacije za gotovo vozilo u Bosni i Hercegovini

Kompanija “Derubis Caravans” d.o.o. Vitez postala je zvanično jedini certificirani EU proizvođač i nositelj EU certifikacije i homologacije u Bosni i Hercegovini za gotovo vozilo. Cjelokupni postupak certifikacije i homologacije

MADE IN BOSNIA-387

Jakub Salkić: Ako ću se već boriti, radije biram da se borim u svojoj zemlji, na svojoj očevini

  Jakub Salkić je diplomirani novinar, ima 33 godine a uz podršku i pomoć svoje porodice nastavio je dugi porodični posao i posvetio se proizvodnji džemova, marmelada, sokova te dodataka

MADE IN BOSNIA-387

Devet bosanskih kompanija na sajmu ANUGA FINE FOOD 2019

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Sweden/USAID FARMA II projekta, organizirala je zajednički nastup devet kompanija iz Bosne i Hercegovine na sajmu poljoprivredno – prehrambene industrije ANUGA FINE FOOD