Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

U Prijedoru je danas položen kamen temeljac za novi pogon fabrike za proizvodnju podstanica za grijanje EDNA Metalworking, a riječ je o ulaganju od milion maraka.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je EDNA Metalworking primjer uspješnog poslovanja, te da podrška grada u izgradnji novog pogona nije izostala.

“U prizemlju će biti radionice sa mašinama i radnicima, a na spratu administrativne prostorije. U drugoj fazi će dograditi još jedan objekat i preseliće se ovamo”, najavio je Đaković, podsjećajući da je ova firma prije tri godine počela proizvodnju u poslovnom inkubatoru u Prijedoru s tri zaposlena, a da je danas u prilici da gradi vlastiti pogon.

On je dodao da je ovo četvrto od planiranih najmanje osam preduzeće koja će ove godine praviti pogone Prijedoru.

Direktor EDNA Metalworking Medina Rahman rekla je da je preduzeće u potpunosti izvozno orijentisano, da trenutno zapošljava 30 radnika i da će otvaranjem novog pogona proširiti proizvodnju i povećati broj zaposlenih.

“Realizacijom ovog projekta zaposlićemo dodatnih 10 radnika. Proširićemo prodaju naših proizvoda, ne samo na njemačko tržište, već i na druge zemlje EU”, dodala je ona.

Završetak radova na izgradnji pogona površine 1.500 metara kvadratnih u planu je do kraja godine, prenose agencije.

Previous Iz Minhena u Visoko: Alisin povratak majci u Bosnu
Next BORAC KOJI JE POGINUO S DVJEMA PUŠKAMA U RUKAMA

You might also like

Ekonomija/Biznis

Otvoren Sajam šljive u Gradačcu: Učestvuje 310 izlagača

Svečano je otvoren 46. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu, prenosi AA. Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i dugogodišnji prijatelj Gradačca, premije TK Denijal

Ekonomija/Biznis

Proizvodi od plastike gračaničkog Plastoflexa našli put do evropskih kupaca

  Porodična firma Plastoflex iz Gračanice osnovana je 2013. godine i bavi se brizganjem dijelova od plastike koji se koriste u različitim industrijama. U samo nekoliko godina poslovanja razvili su

TURIZAM

U Travniku se gradi luksuzni hotel

Jednu od najpoznatijih i omiljenih bosanskohercegovačkih turističkih atrakcija, čuvenu travničku Plavu vodu, uskoro će dodatno ukrasiti luksuzi hotel, koji će Travničanima, kao i domaćim i stranim turistima ponuditi, pored standardnih