Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

U Prijedoru je danas položen kamen temeljac za novi pogon fabrike za proizvodnju podstanica za grijanje EDNA Metalworking, a riječ je o ulaganju od milion maraka.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je EDNA Metalworking primjer uspješnog poslovanja, te da podrška grada u izgradnji novog pogona nije izostala.

“U prizemlju će biti radionice sa mašinama i radnicima, a na spratu administrativne prostorije. U drugoj fazi će dograditi još jedan objekat i preseliće se ovamo”, najavio je Đaković, podsjećajući da je ova firma prije tri godine počela proizvodnju u poslovnom inkubatoru u Prijedoru s tri zaposlena, a da je danas u prilici da gradi vlastiti pogon.

On je dodao da je ovo četvrto od planiranih najmanje osam preduzeće koja će ove godine praviti pogone Prijedoru.

Direktor EDNA Metalworking Medina Rahman rekla je da je preduzeće u potpunosti izvozno orijentisano, da trenutno zapošljava 30 radnika i da će otvaranjem novog pogona proširiti proizvodnju i povećati broj zaposlenih.

“Realizacijom ovog projekta zaposlićemo dodatnih 10 radnika. Proširićemo prodaju naših proizvoda, ne samo na njemačko tržište, već i na druge zemlje EU”, dodala je ona.

Završetak radova na izgradnji pogona površine 1.500 metara kvadratnih u planu je do kraja godine, prenose agencije.

Previous Iz Minhena u Visoko: Alisin povratak majci u Bosnu
Next BORAC KOJI JE POGINUO S DVJEMA PUŠKAMA U RUKAMA

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Izvoz u TK povećan za 38%, plate uvećane za 17%

Na novogodišnjem prijemu u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzlanskog kantona sumirani su privredni rezultati ostvareni u ovoj godini na području tog kantona.  Predsjednik Kantonalne privredne komore TK Nedret Kikanović istakao je

Ekonomija/Biznis

Nove investicije za projekte 17 timova mladih u Bosni i Hercegovini

Sedamnaest grupa mladih društvenih poduzetnika i poduzetnica osvojili su investicije da izrade prototipe i testiraju ih na tržištu, uz mentorsku podršku. Oni koji na tržištu potvrde svoje poslovne modele, mogu

ZDRAVLJE

Direktor Bosnalijeka: Bosna i Hercegovina ima lijek koji pomaže u liječenju COVID-a

Vijest da Bosna i Hercegovina ima vlastiti lijek koji pomaže u liječenju oboljelih od COVID-a odjeknula je u regionu. Riječ je o lijeku Enkorten farmaceutske firme Bosnalijek. Klinička studija provedena