Kampanja ‘KUPUJMO DOMAĆE U BINGU’ u punom jeku!

Već petnaestak dana u Bingo prodajnim objektima traje kampanja „KUPUJMO DOMAĆE“ koju je organizovala tuzlanska „Kreativa“

Velik broj domaćih proizvođača koji su prepoznali važnost i smisao kampanje je i više nego zadovoljan.

Za naš portal Mira Isović, menadžerica Kreative i voditelj Projekta je izjavila:

-Nekoliko je bitnih stvari koje moram istaći. Kampanju radimo u Bingo prodajnim objektima iz prostog razloga što je Bingo naš najveći domaći trgovački lanac i oni od svog osnivana posebnu pažnju poklanjaju domaćim proizvodima. Bingo to radi od srca, jer je njegova poslovna politika takva da prednost ima domaće i naše, dok drugi to rade isključivo da bi se dodvorili kupcima-kazala je Isović.

-Mi smo do sad kampanju realizovali u Bijeljini, Brčkom, Živinicama, Gračanici, Zvorniku , Tuzli, Kalesiji , Lukavcu . U okviru kampanje posjetićemo preko 60 Bingo prodajnih objekata u BIH-dodala je ona.

Akcija je naišla na odlične reakcije kupaca koji su svjesni da samo kupovinom domaćih proizvoda možemo do novih radnih mjesta, da time obezbjeđujemo i redovne penzije i invalidnine , ukratko da jačamo BIH u mnogim njenim segmentima, poručuje Isović.

Učesnici u ovoj kampanji su za kupce obezbijedili i prigodne poklone te degustacije kako bi se uvjerili da ono što je domaće ima odličan kvalitet i da je jedino ono u čemu naše firme zaostaju u odnosu na internacionalne kompanije jeste marketing i dizajn.

Svijest kupaca se na svu sreću mijenja i svi su svjesni nužnosti i važnosti kupovine domaćih proizvoda.

-Ono što je bitno istaći je to da se postižu izuzetni rezultati prilikom svake promocije , odnosno domaći proizvođači koji učestvuju u kampanji u mnogim slučajevima samo za jedan dan prodaju svojih proizvoda koliko inače prodaju za mjesec dana. Velika su to povećanja u prodaji i time pokazujemo da se ulaganje u unapređenje prodaje vraća stostruko-kaže Isović.

Učešće u kampanji je besplatno , s tim ako pojedini učesnici ne mogu tehnički odgovoriti zahtjevima promocija, onda im ponudimo i tu vrstu usluge.

Prodaja domaćih proizvoda za sada ide odlično, a organizatori zahvaljuju kupcima koji ukazuju povjerenje domaćim kompanijama i njihovim proizvodima.

-U narednom periodu ćemo raditi na tome da dobijemo podršku i od općinskih vijeća i kantonalnih skupština . Želimo da vijećnici i poslanici zajedno sa nama promovišu sve ono što je domaće. Nadamo se da ćemo imati podršku i medija, onako kako je imamo i od vas-dodaje Isović.

Ujedno pozivamo i sve domaće kompanije da nam se pridruže u ovom Projektu, poručili su organizatori.

(Bportal.ba)

Previous Karić: Autoput od Konjica do Mostara može ići kroz Prenj uz uštedu od 300 miliona eura
Next Sarajevo: Asmir Begović otvorio sportsko igralište Zavoda Mjedenica

You might also like

Ekonomija/Biznis

Proizvodnja mlijeka ruši rekord u USK

Proizvodnja mlijeka na području Unsko-sanskog kantona doživljava konstantni rast pa se očekuje da ove godine bude proizvedeno oko 2,5 miliona litara mlijeka više u odnosu na prethodnu godinu, odnosno ukupno

MADE IN BOSNIA-387

Postavljen dezinfekcioni tunel u centru Visokog

U ulici Branilaca u Visokom postavljen je dezinfekcioni tunel u cilju efikasne borbe s pandemijom koronavirusa (COVID-19). Ovaj projekat realizirao je Grad Visoko u saradnji sa Opštom zadrugom BIOS iz

Ekonomija/Biznis

Optimizam u Tuzli: Radnici ˝Dite˝ sretni zbog kupovine tvornice

Vijest da je trgovački lanac ˝Bingo˝ ponudio da kupi ˝Ditu˝, tuzlansku tvornicu deterdženata, radnici su dočekali sa oduševljenjem. Djelatnost se neće mijenjati, radnici će zadržati svoja radna mjesta, a oni