Katarski investitori ulažu skoro 10 mil EUR u Bugojno – Na Rostovu počela gradnja sportsko-turističkog kompleksa

Katarski investitori ulažu skoro 10 mil EUR u Bugojno – Na Rostovu počela gradnja sportsko-turističkog kompleksa

Katarski investitori uložiće skoro 10 mil EUR u izgradnju sportsko-turističkog kompleksa na Rostovu u opštini Bugojno. Prva faza radova je počela, pa će do 15. juna 2016. godine na toj visoravni biti izgrađena sportska dvorana sa 810 mjesta, a osim dvorane objekat će da sadrži i hotelski smještaj sa 56 ležajeva. Za potpuno uživanje, kako sportista koji ovdje dođu na pripreme, tako i ostalih turista, planirani su i bazeni, restorani, sauna i teretana.

Kako je u izjavi za “eKapiju” rekao Asim Šahman, vođa projekta, predviđeno je da prva faza radova, sa pristupnim putevima, košta oko 2 mil EUR.

– Nakon završene prve faze, krećemo u drugu, u kojoj će se graditi hotel, još dvije sportske dvorane za oko 200 gledalaca, fudbalski i teniski tereni. Hotel će imati 60 dvokrevetnih, 41 jednokrevetnu sobu i 10 apartmana – rekao je Šahman.

Cjelokupna investicija ovog kompleksa, zajedno sa prvom i drugom fazom, koštaće skoro 10 mil EUR. Šahman kaže da je kompanija “Širbegović” već počela izgradnju dvorane, a da će i ostali podizvođači biti domaće firme. Katarski investitori su u Bugojnu osnovali firmu “Biser Rostova”.

Visoravan Rostovo nalazi se na putu između Bugojna i Travnika, a tu su se i ranije održavale sportske pripreme zbog idealnih uslova. Novi kompleks nalaziće se na 1.065 metara nadmorske visine, što je kako je rekao Šahman, odlična lokacija za sportiste.

Previous Klinički centar Tuzla novim metodama u vrhu svjetske medicine
Next Blizankinje rođene u Zvorniku: Mirnesa i Mirneta Bećirović ponos su austrijske policije

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Prevent proširio saradnju: Bosanska odjeća za motocikliste i u Aziji

Potpisivanjem ugovora sa italijanskim brendom Prevent proširio saradnju • Najavljena nova zapošljavanja Potpisivanjem ugovora sa renomiranim italijanskim brendom Dainese, kompanija Prevent u Visokom je nastavila diversifikaciju proizvodno-prodajnog portfolija, te strateškog

Ekonomija/Biznis

Zašto će bosanski rudnik srebra pomoći Zapadu u trci metala: Jedan od najvećih projekata u Evropi je skoro završen

Ušuškan u bosanskim planinama oko sat vremena od glavnog grada Sarajeva, jedan od najvećih novih rudarskih projekata u Evropi privodi se kraju. Rudnik srebra i cinka u Varešu, kojim upravlja

Ekonomija/Biznis

Sanski Most: Novac zarađen vani uložio u fabriku sokova

U naselju Husimovci, nadomak Sanskog Mosta, otvorena je fabrika za proizvodnju gaziranih sokova “Emina”, a investitor je Sead Karajković, koji je kapital zarađen u inostranstvu uložio u pokretanje ovog projekta.