Katarski investitori ulažu skoro 10 mil EUR u Bugojno – Na Rostovu počela gradnja sportsko-turističkog kompleksa

Katarski investitori ulažu skoro 10 mil EUR u Bugojno – Na Rostovu počela gradnja sportsko-turističkog kompleksa

Katarski investitori uložiće skoro 10 mil EUR u izgradnju sportsko-turističkog kompleksa na Rostovu u opštini Bugojno. Prva faza radova je počela, pa će do 15. juna 2016. godine na toj visoravni biti izgrađena sportska dvorana sa 810 mjesta, a osim dvorane objekat će da sadrži i hotelski smještaj sa 56 ležajeva. Za potpuno uživanje, kako sportista koji ovdje dođu na pripreme, tako i ostalih turista, planirani su i bazeni, restorani, sauna i teretana.

Kako je u izjavi za “eKapiju” rekao Asim Šahman, vođa projekta, predviđeno je da prva faza radova, sa pristupnim putevima, košta oko 2 mil EUR.

– Nakon završene prve faze, krećemo u drugu, u kojoj će se graditi hotel, još dvije sportske dvorane za oko 200 gledalaca, fudbalski i teniski tereni. Hotel će imati 60 dvokrevetnih, 41 jednokrevetnu sobu i 10 apartmana – rekao je Šahman.

Cjelokupna investicija ovog kompleksa, zajedno sa prvom i drugom fazom, koštaće skoro 10 mil EUR. Šahman kaže da je kompanija “Širbegović” već počela izgradnju dvorane, a da će i ostali podizvođači biti domaće firme. Katarski investitori su u Bugojnu osnovali firmu “Biser Rostova”.

Visoravan Rostovo nalazi se na putu između Bugojna i Travnika, a tu su se i ranije održavale sportske pripreme zbog idealnih uslova. Novi kompleks nalaziće se na 1.065 metara nadmorske visine, što je kako je rekao Šahman, odlična lokacija za sportiste.

Previous Klinički centar Tuzla novim metodama u vrhu svjetske medicine
Next Blizankinje rođene u Zvorniku: Mirnesa i Mirneta Bećirović ponos su austrijske policije

You might also like

Ekonomija/Biznis

AS Holding će investirati 10 miliona eura u proizvodne pogone

  -Uskoro će se desiti zvanično potpisivanje, a radi se o kreditnom aranžmanu sa Austrijskom razvojnom bankom. Prezentirali smo naš način poslovanja, našu viziju i strateške ciljeve. Na osnovu toga

Ekonomija/Biznis

Bosanska kompanija dobila posao u Crnoj Gori: Euro-Asfalt gradi obilaznicu vrijednu 20 miliona eura

Sarajevska građevinska kompanija Euro-Asfalt potpisala je danas u Podgorici sa Direkcijom za saobraćaj ugovor o izgradnji zaobilaznice oko Rožaja, vrijedne 20 miliona eura. Zaobilaznica će biti dužine 2,6 kilometara, a

Ekonomija/Biznis

Novo na tržištu: Tops Ananas – najslađi okus ljeta!

   Agrokomercov brend Tops velikokladuške prehrambene industrije AC Food plasirao je na tržište svoj novi ukus sa ananasom, prvi te vrste na tržištu biskvita.  Sa porukom “Najslađi okus ljeta –