KAVAT razvio novi domaći proizvod –  12 novih modela dječje obuće

KAVAT razvio novi domaći proizvod – 12 novih modela dječje obuće

Kako na lokalnom tržištu nema kvalitetnih opcija obuće za djecu, naročito od prirodnih materijala kompanija KAVAT je identifikovala, a USAID WHAM Activity podržao razvoj novog domaćeg proizvoda.

Podrška je uključivala finansiranje razvoja neophodnih kalupa za nove modele, nabavku sirovina, marketinške aktivnosti…Kavat je već dovršio razvoj 12 novih modela dječje obuće.

Novi modeli, sa potpisom “Made in Bosnia and Herzegovina”, će biti dostupni od 6.marta i kupcima u Sarajevu kada će biti otvorena prva Kavat maloprodajna trgovina. Ovo je prva od više maloprodajnih trgovina koje Kavat planira otvoriti širom BiH.

Kreiranje kvalitetnog lokalnog brenda predstavlja značajan odmak od “lohn-proizvodnje”, te izuzetan veliki uspjeh u BiH industriji obuće.

Realizacijom ugovora sa USAID WHAM Activity Kavat će zaposliti nove radnike, povećati svoju ukupnu prodaju do 10%, kao i potpisati ugovore sa 10-15 novih distributera za njihove cipele.

Previous Košarka: Bosna bolja od Grčke
Next Nedjeljna šetnja - sarajevske ulice obasjane suncem (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Potražnja za bosanskim šljivama u Njemačkoj veoma dobra

Počela je sezona za šljive iz Bosne: Jan Gütinger iz istoimene rastuće voćarske kompanije prihvatio je svoju prvu isporuku prošlog četvrtka u Rietheim-Weilheimu. Ove godine planirano je 40 kamiona, što

Ekonomija/Biznis

Šljive iz Bosne i Balkana tražena roba na austrijskom tržištu

Ovosezonsko snabdijevanje austrijsko-njemačkog tržišta svježim šljivama iz regije Balkana traje već duže od dvije sedmice. -Počeli smo s količinama iz Makedonije i od tada nabavljamo glavne količine iz Bosne i

Ekonomija/Biznis

Bellissima osnovala sestrinsku firmu: Proizvode uniforme za hotelijerstvo

Poznata bosanskohercegovačka kompanija Bellissima pored modne odjeće pokrenula je i dizajniranje, proizvodnju i prodaju uniformi za hotelijerstvo i gastronomiju, zatim radne uniforme i školske uniforme u Vogošći. Admir Šabić, projekt